Ken je de krachten van de aartsengel Rafaël? Wist je dat hij de engel van genezing is? Wil je meer weten over zijn interventies in de Bijbel en de Koran?

Wij hebben onderzoek gedaan om je alle informatie te geven die je nodig hebt.

De aartsengel Rafaël is een van Gods engelen. Het is zijn missie om zieken te genezen en zo Gods uitverkorenen te verlichten. Hij is ook betrokken bij bevrijdingsmissies.

In dit artikel ontdek je:

 • Het belang van Rafaël in de Bijbel ;
 • De missies van de engel Rafaël;
 • De rol van de aartsengel Rafaël in de Koran.

Naast de engel Rafaël hebben we verschillende onderwerpen over de aartsengelen om aan je voor te stellen. Hier zijn verschillende artikelen over de aartsengelen die je op onze site kunt vinden:

 • Hoe de aartsengel Michaël aanroepen
 • Hoe de Aartsengel Rafaël aanroepen
 • Hoe de Aartsengel Metatron aanroepen
 • Wie is de Aartsengel Michaël?
 • Wie is de Aartsengel Metatron?
 • Wie is de Aartsengel Gabriël?
 • Wie is de Aartsengel Uriël?
 • De geschiedenis van Mont-Saint-Michel

En als je een heilig symbool van de aartsengelen wilt dragen, delen we met jou alle stukken die exclusief verkrijgbaar zijn in de sieradenwinkel door hieronder te klikken:

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

RAPHAEL DE AARTSENGEL, WIE IS HIJ?

In het christendom verwijst Rafaël naar een aartsengel. De engel Rafaël is een van de drie belangrijkste aartsengelen in de katholieke en orthodoxe kerken. De andere twee aartsengelen zijn Michaël en Gabriël. Hij wordt gevierd op 24 oktober.

De naam komt uit het Hebreeuws: Rafa-El. Deze naam betekent “God geneest” of “Genees hem” of “Gods medicijn”. Tegenwoordig is het Hebreeuwse woord voor arts Rofe, dat aan dezelfde wortel als Rafa-El is gekoppeld. Zijn naam verwijst niet alleen naar de gezondheid van het lichaam, maar ook naar de gezondheid van de ziel.

Rafaël wordt daarom beschouwd als de genezer van God zelf. Zijn naam en de bijbelverhalen waarin hij wordt genoemd, hebben hem deze rol van genezer gegeven. Hij vertegenwoordigt het aspect van God dat mensen helpt om hun emoties in balans en hun lichaam gezond te houden.

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

HEILIGE RAPHAËL IN DE BIJBEL

Volgens het boek Tobit 7:15 werd Rafaël door Jahweh gezonden om Tobias, de zoon van Tobit, te vergezellen op een lange en gevaarlijke reis. Het doel van de reis is om een godvruchtige vrouw voor de jongeman te vinden. Deze vrouw zal Sarah zijn, die tot nu toe haar zeven verloofden allemaal heeft zien gedood worden door een demon die verliefd op haar is. Deze demon heet Asmodeus.

Eerst stelt Rafaël zich voor als “Azarías, zoon van de grote Ananias”. Maar aan het einde van de reis geneest hij Tobits blindheid en manifesteert hij zich als “de engel Rafaël, een van de zeven in de aanwezigheid van de Heer”. Tijdens de reis gaf hij Tobias de opdracht om een vis te vangen, uit wiens ingewanden hij de vis zou halen.

Hij gebruikte de vis om de demon Asmodeus, die verliefd was op Sara, uit te drijven. Later geneest hij de blindheid van zijn vader. Daarom wordt Rafael beschouwd als de beschermer van het koppel of het hof. Hij is echter niet degene die verkering bevordert zoals Cupido.

SAINT RAPHAEL, DE BESCHERMHEILIGE

Sint Rafaël is de beschermheilige van de zieken, omdat hij de engel is die Gods genezende energie naar de mens brengt. Dit herinnert ons eraan dat het lichaam een belangrijk instrument is voor de geest. Daarom moet het met veel liefde en aandacht worden verzorgd.

Hij is ook de beschermheilige van blinden, toevallige ontmoetingen, verpleegkundigen, artsen en reizigers. Sint Rafaël, de aartsengel, heeft een groot mededogen voor alle wezens, vooral voor mensen met fysieke, mentale, emotionele of spirituele kwalen. Je kunt zijn voorspraak vragen om ziekten en kwalen van allerlei aard te genezen.

*Voordat we je het verhaal van de Luier van God gaan vertellen, willen we graag ons mooiste beeld van de aartsengel Rafaël met je delen. Dit religieuze beeld is zorgvuldig met de hand gemaakt van hars. Ontdek het beeld door op de afbeelding hieronder te klikken:

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

HET VERHAAL VAN DE AARTSENGEL SAINT RAPHAEL

Het verhaal van de heilige Rafaël wordt vermeld in het oudtestamentische boek Tobit. Daarin staat dat de heilige aartsvader Tobias van de Mozaïsche wet zich onderscheidde door zijn deugdzaamheid en zijn vrees voor God. Hij beoefende alle werken van barmhartigheid en liefdadigheid. Maar de Heer liet hem lijden onder beproevingen en verdriet: hij was een slaaf van Shalmanasar in Nineve. Hij verloor ook zijn bezittingen en werd zelfs ter dood veroordeeld door koning Sennacherib, waarvan hij zich bevrijdde door te vluchten. Terug thuis wijdde hij zich opnieuw aan werken van barmhartigheid.

Op een dag was hij moe van het werk van het begraven van de doden, Israëlieten zoals hijzelf en slachtoffers van de woede van de koning. Terwijl hij sliep, viel de vuiligheid van een zwaluwnest in zijn ogen en zo werd hij blind. Hij doorstond deze beproeving van de Heer met bewonderenswaardig geduld en berusting. Hij verdroeg de grieven en beledigingen van zijn vrouw en vrienden, die hem uitlachten.

Dit alles veroorzaakte diepe smart bij hem, waarvoor hij de Heer vurig om hulp en troost smeekte. Terwijl Tobias bad, bad Raguels dochter Sara ook tot God om haar te verlossen van het ongeluk dat haar trof door de dood van haar verschillende echtgenoten. De Heer verhoorde de gebeden van Tobias en Sara. Hij stuurde zijn aartsengel Rafaël om hen te verlossen.

TOBIAS’ REIS

De oude Tobias, die dacht dat hij aan het einde van zijn leven was, riep zijn zoon om hem te zegenen en hem zijn laatste raad te geven. Daartoe stuurde hij hem om een schuld van tien talenten te innen bij Gabelo, een van zijn familieleden die in Rages woonde. Tobias bereidde zich voor op zijn reis.

De jonge Tobias gehoorzaamde en toen hij van huis ging, ontmoette hij een knappe jongeman die hem aanbood mee te gaan op zo’n reis. Ze bereidden alles praktisch voor en beiden gingen op weg. Na de eerste reisdag rusten ze uit aan de oever van de Tigris. Tobias maakt van de gelegenheid gebruik om zijn voeten te wassen.

Plotseling komt er een monsterlijke vis uit de rivier die hem aanvalt. Op de stem van de jongeman komt de aartsengel Rafaël en beveelt hem, terwijl hij de vis samenknijpt, zich uit het water terug te trekken. Hij zegt hem zijn ingewanden te openen en zijn hart, gal en lever te verwijderen. Ze zullen die op zijn tijd gebruiken en de rest voor hun voedsel bereiden.

Ontdek onze christelijke kettingen

 

Kruis Ketting

Hart en kruis ketting

(1 klantbeoordeling)
29,90 

Kruis Ketting

Ketting Kruis Gekleurd

29,90 

Kruis Ketting

Boho Ketting

54,90 
34,90 
29,90 

Kruis Ketting

Ketting met roze kruis

42,90 

Kruis Ketting

Sint Marie ketting

29,90 

Kruis Ketting

Kruis en oog ketting

24,90 

TOBIAS IN RAGUEL’S HUIS

Op weg naar Rages moeten Tobias en Rafaël langs het huis van Raguel. Zo werd Tobias verliefd op de jonge Sara. De aartsengel zei tegen Tobias dat hij Sara’s hand ten huwelijk moest vragen, omdat hij niet hetzelfde lot zou ondergaan als de andere echtgenoten die zij had gehad. Tobias zou niet sterven zoals Sara’s vorige echtgenoten, omdat zijn hart puur was en niet gevangen door lust. Raguel accepteerde Tobias met grote vreugde en schonk hem zijn enige dochter.

Tobias volgde de instructies die Rafaël hem had gegeven en haalde een stuk uit het hart van de vis en legde het op hete kolen in zijn kamer. Ondertussen werd de schuldige demon, gebonden door de aartsengel, naar een woestijn in Boven-Egypte gebracht. Om ervoor te zorgen dat Sarah’s rust niet opnieuw wordt verstoord, brengt Tobias, volgens Rafaëls instructies, de nacht biddend door om de vijand te verslaan.

Ana, de vrouw van Raguel, vreest dat dit net als de vorige keren zal gebeuren en stuurt een van haar serveersters naar Sara’s kamer. Ze kwam terug met het blijde nieuws dat het koppel vredig lag te slapen. De volgende dag organiseerde Raguel een groot bruiloftsfeest waarbij hij Tobias de helft van zijn bezittingen gaf. Als bruidsschat voor zijn dochter liet hij de andere helft na zijn dood aan haar na. Gabelo ging naar het huis van Raguel om de schuld aan Tobias te betalen en deel te nemen aan de algemene feestvreugde.

TOBIAS KEERT TERUG NAAR HUIS

Uiteindelijk keerden Tobias en zijn vrouw Sara, geadviseerd door Rafaël, terug naar zijn huis met een groot gevolg van bedienden. Later spoorde Rafaël Tobias aan om met hem mee te gaan, vooruitlopend op zijn terugkeer, en zei: “Neem wat van de gal van de vis mee, want het zal spoedig nodig zijn”. Ze lieten Sara en de obers achter.

God dankend en aanbiddingsoffers brengend aan de Heer, nam de jonge Tobias, op aanraden van zijn metgezel, wat gal uit de vis en zalfde daarmee de ogen van zijn vader. Tobit kreeg zijn gezichtsvermogen terug, zo gezond en volmaakt, alsof hij nooit blind was geweest.

De oude man en al zijn familieleden zegenden de Heer opnieuw met grote vreugde, die zijn grens bereikte. Zeven dagen later kwam Sarah aan met haar bedienden en haar rijkdom. Er waren grote feesten en traktaties. Wetende dat al deze goederen afkomstig waren van de bemiddeling en vriendelijkheid van de gids wiens persoonlijkheid ze niet kenden, zei de oude Tobias tegen zijn zoon: “Hoe kunnen we dankbaar zijn, mijn zoon, voor de goederen die deze jongeman, die jouw gids is geweest, over ons heeft uitgestort?”

RAPHAËLS OPENBARING AAN TOBIT

Vader,” antwoordde de zoon, “ik weet niet welke beloning hem waardig is. Hij heeft mij gezond en wel gedragen, de schuld van Gabelo geïnd. Hij maakte Sara tot mijn vrouw, verdreef de demon die haar kwelde en vulde het huis van haar ouders met vreugde. Hij bevrijdde me van de vis en genas jou, zodat je het licht van de hemel weer kon zien. Bid tot hem, Vader, dat hij ook maar de helft wil ontvangen van alles wat we hebben gebracht.

De heilige man riep Rafaël, en ze smeekten hem oprecht zich te verwaardigen de helft van de ontvangen goederen in ontvangst te nemen. Toen onthulde de heilige Rafaël zijn geheim en sprak tot hen als volgt: “Zegen de God van de hemel en dank hem als eerste, want hij heeft jullie barmhartigheid bewezen. Ik ben de aartsengel Rafaël, een van de zeven die voor de Heer staan”.

Toen ze dit hoorden, schrokken de twee Tobias. Vol angst vielen ze op de grond. Toen zei de heilige Rafaël zachtjes tegen hen: “Wees niet bang, want toen ik bij jullie was, was dat om Gods wil. Zegen Hem en zing Zijn lof. Het is tijd dat ik terugkeer naar degene die mij gezonden heeft. Jij, zegen altijd de Heer en vertel van zijn wonderen.” Na deze woorden verdween hij en ze zagen hem nooit meer terug.

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

DE AARTSENGEL RAPHAËL IN DE ISLAM

In de Islam wordt de Aartsengel Rafaël Israfel genoemd. Hij wordt erkend als een van de grote aartsengelen. Volgens de Hadith, een verzameling teksten over de profeet Mohammed, zal Rafaël de engel zijn die verantwoordelijk is voor het geven van het teken op de Dag des Oordeels.

Volgens de Koran wacht hij op de orders van Allah om dit werk uit te voeren. De Koran zegt in hoofdstuk 69 (Al Haqqah) dat het eerste geluid van de bazuin alles zal vernietigen. In hoofdstuk 36 (Ya Sin) staat dat mensen die gestorven zijn bij het tweede geluid weer tot leven zullen komen. Volgens de islamitische traditie is de aartsengel Rafaël een groot musicus die God prijst in meer dan 1000 verschillende talen.

HEILIGE RAPHAËL CORDOBA

Veel mensen in Córdoba denken dat de aartsengel Rafaël de beschermheilige van Córdoba is, terwijl het in werkelijkheid de martelaren Acisclo en Victoria zijn. Sint Rafaël is de beschermengel van Córdoba. In de Middeleeuwen werd hem toegeschreven dat hij de stad had beschermd tegen een plaag na verschillende verschijningen aan een broeder genaamd pater Roelas.

Een ander wonder dat aan de aartsengel werd toegeschreven was zijn tussenkomst bij de ontdekking van de relikwieën van de gemartelde heiligen van Cordoba. De urn van deze ontdekking wordt bewaard in de kleine basiliek van San Pedro in de hoofdstad.

Tijdens renovatiewerkzaamheden in november 1575 werden de relieken van een zeer grote groep martelaren uit de Romeinse en Mozarabische vervolgingen ontdekt. Ze lagen samen in een “gemeenschappelijk graf”. Volgens de getuigenis van pater Roelas authenticeerde dezelfde aartsengel Sint Rafaël deze relikwieën en bevestigde hij de martelaarsoorsprong van de gevonden overblijfselen. Later, op 22 januari 1583, verklaarde de Provinciale Raad van Toledo dezelfde overblijfselen voor echt.

Ontdek onze Rozenkrans

 
(10 klantbeoordelingen)
28,90 
(7 klantbeoordelingen)
29,90 
(6 klantbeoordelingen)
34,90 

Rozenkrans

Zwarte rozenkrans

39,90 
52,90 
34,90 
(4 klantbeoordelingen)
33,90 

ROEP HEILIGE RAPHAËL AAN IN JE GEBEDEN ALS JE LIJDT

Kort gezegd kunnen we zeggen dat de engel Rafaël de engel van de genezing is. Hij verricht wonderen in het leven van Gods uitverkorenen. Naast zijn helende missie neemt hij ook deel aan spirituele gevechten tegen boze geesten.

Gezien de informatie die je hebt ontvangen, weet je nu dat je tot de engel Rafaël moet bidden als je lijdt.

Om je te helpen goed te bidden, hebben we onze rozenkransen tot je beschikking gesteld. Deze religieuze juwelen zullen je helpen beter te bidden en de beste tijden te kennen om de engel Rafaël aan te roepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *