Onze huizen zeggen veel over ons. Hoe we er onze tijd doorbrengen, hoe we het inrichten en wat we binnen de muren doen, zegt veel over wat we geloven.

Als christenen moeten onze huizen in het teken van God staan en Jezus weerspiegelen in alles wat we doen. Het moet duidelijk zijn dat Christus er leeft.

Om een godvruchtig huis te bouwen, moeten we het rondom God centreren – Zijn wil, Zijn verlangens, Zijn Woord. Hij moet het middelpunt zijn, niet slechts een spaak.

Idealiter zouden onze huizen plaatsen van aanbidding moeten zijn, in plaats van slechts een structuur waar we eten, slapen en spelen. Hier zijn enkele praktische stappen om godvruchtige huizen te bouwen en onze gezinnen goed te dienen!

Als je meer wilt weten over onze prachtige religie, aarzel dan niet om onze volgende blogartikelen te raadplegen:

Ontdek onze Rozenkrans

 
(10 klantbeoordelingen)
28,90 
(7 klantbeoordelingen)
29,90 
(6 klantbeoordelingen)
34,90 

Rozenkrans

Zwarte rozenkrans

39,90 
52,90 
34,90 
(4 klantbeoordelingen)
33,90 

AANBID GOD ZONDER RIVALEN

Veel dingen strijden om Gods positie op de troon van ons hart. In onze cultuur dienen we de afgoden van gemak, vermaak, welvaart en onszelf.

Deze dingen weerhouden ons ervan om God echt te eren en zijn zegeningen over onze huizen en gezinnen te ontvangen.

Zijn we te veel gericht op de korte termijn doelen van financieel gewin en ‘ik-tijd’ in plaats van op de dingen die eeuwig duren? Als we Jozua 24:15 echt willen leven, moeten we verwijderen wat de heerschappij van God in ons huis vervangt.

BIJBELSE LIEFDE BEOEFENEN

Bijbelse liefde is niet de romantische, emotionele liefde die we in Hollywoodfilms zien. Het is gedreven tot actie. Ze is onvoorwaardelijk. Het is dezelfde soort liefde die Jezus voor jou en mij aan het kruis liet zien.

Om de definitie van Bijbelse liefde in onze huizen in de praktijk te brengen, hoeven we niet verder te kijken dan 1 Korintiërs 13:4-7. Liefde is geduldig en vriendelijk:

Liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde is niet jaloers of opschepperig of trots of onbeleefd. Ze eist haar zin niet op. Ze is niet prikkelbaar en houdt niet bij dat haar onrecht is aangedaan. Ze verheugt zich niet in onrechtvaardigheid, maar wanneer de waarheid zegeviert. Liefde geeft nooit op, verliest nooit haar geloof, is altijd hoopvol en houdt in alle omstandigheden stand.

Als we dit vers toepassen op de behandeling van onze echtgenoten en kinderen, winnen we hun harten voor Christus en zal er vrede heersen in onze huizen.

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

RESPECTEER DE BIJBEL

We zijn zo snel geneigd om opvoedkundige websites en pop-psychologie te raadplegen als we problemen in ons gezin hebben. Maar wat zegt de Bijbel? Het moet voor onze kinderen duidelijk zijn dat de Bijbel de ultieme autoriteit is in ons huis.

Als we de basisprincipes van ons gezin vormen, moeten al onze overtuigingen, ethiek en regels uit de Schrift komen. Onze disciplineringsmethoden, onze standpunten over culturele controverses en onze kijk op de mensheid kunnen gecentreerd zijn op Gods verlossende verhaal.

Onze kinderen moeten weten dat de waarheid onveranderlijk, zeker en puur is. Deze waarheid komt niet van Facebook, populaire meningen of zelfs vroegere familietradities, maar van het Woord van God.

Door onze kinderen in alles wat we doen naar de Bijbel te verwijzen, deze te waarderen en toe te passen, laten we zien dat de Bijbel voldoende is om de diepste vragen van het leven te beantwoorden.

Dit omvat in het bijzonder het handhaven van Gods ontwerp voor huwelijk en geslacht, zoals uiteengezet in Genesis. We mogen de waarheid daarvan niet in gevaar brengen, maar moeten die behouden zodat er orde in onze huizen komt.

EEN BIJBELS WERELDBEELD AANNEMEN

Psalm 139:17 zegt: “Hoe kostbaar zijn uw gedachten voor mij, o God! Hoe groot is de som ervan! Een bijbels wereldbeeld hebben (hoe we de wereld om ons heen begrijpen) betekent denken zoals God denkt.

Wij zijn de bewakers van ons huis en hebben Gods autoriteit om de toegang tot die ruimte te weigeren.

Elke Netflix show, iPad app, YouTube video – en zelfs vriend – die ons huis binnenkomt moet eerst langs ons. Wat laten we toe? We hebben de verantwoordelijkheid om onze kinderen te beschermen tegen de pogingen van de vijand om toegang te krijgen tot hun hart en geest.

Vul hun geest met boeken, programma’s en muziek die hen helpen om hun ogen op het hogere te richten. Ik raad je ten zeerste aan om te investeren in een christelijke streamingdienst. Voor minder dan $10 per maand kunnen jij en je kinderen genieten van onderhoudende en educatieve kwaliteitsprogramma’s vanuit een bijbels perspectief.

Ontdek onze christelijke kettingen

 

Kruis Ketting

Hart en kruis ketting

(1 klantbeoordeling)
29,90 

Kruis Ketting

Ketting Kruis Gekleurd

29,90 

Kruis Ketting

Boho Ketting

54,90 
34,90 
29,90 

Kruis Ketting

Ketting met roze kruis

42,90 

Kruis Ketting

Sint Marie ketting

29,90 

Kruis Ketting

Kruis en oog ketting

24,90 

LEER JE KINDEREN HET WOORD VAN GOD

In zijn preek tot de Israëlieten voordat ze het Beloofde Land binnengingen, waar hij hen vertelde om de Heer lief te hebben en te gehoorzamen, volgde Mozes dit onmiddellijk met het bevel om hun kinderen met hetzelfde onderwijs te doordrenken.

We kunnen onze kinderen zowel formeel, door dagelijks de Bijbel te lezen, als informeel (Deuteronomium 6:6) Gods wetten en werken leren.

Met alle momenten die we gedurende de dag hebben, kunnen we die onverwachte kansen aangrijpen om Gods Woord aan onze kinderen uit te storten.

Laatst was mijn dochter boos op haar broer omdat hij meer dan een bepaald soort speelgoed had, dus leidde ik haar rechtstreeks naar Exodus 20:17. We kunnen bepaalde verzen gebruiken om de harten van onze kinderen te overtuigen van hun gedrag en hen te laten zien wat goed en fout is.

We kunnen ook opzettelijk praten over wat de Bijbel zegt tijdens gezinsmaaltijden, autoritten of wandelingen, wanneer we onze kinderen naar bed brengen en wanneer ze zich ’s ochtends klaarmaken.

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

VUL JE HUIS MET LOFPRIJZING EN AANBIDDING

Er is iets met de kracht van muziek. Als die muziek vol staat met Schriftteksten en ons concentreert op de waarheid van Gods Woord, is het nog krachtiger! Het herinnert ons eraan wie we zijn in relatie tot God, benadrukt de goede dingen en helpt ons de waarheid te herinneren.

Of het nu gaat om hedendaagse lofprijzing en aanbidding, traditionele hymnen, pakkende kinderliedjes zoals “Onze God is zo groot” of bijbelse herinneringsliedjes, luister er thuis vaak naar.

VERSIER MET HERINNERINGEN AAN GODS BELOFTEN

Een van de meest herhaalde opdrachten in de Bijbel is om te onthouden. Herinner wat God heeft gedaan. Onthoud wie Hij is. Vergeet niet dat Hij bij je is.

Maar we vergeten snel. Eén manier om onze vergeetachtige geesten te bestrijden is om de Schrift te herhalen.

In Deuteronomium 9 kregen de Israëlieten de opdracht om Gods geboden op de deurposten van hun huizen te schrijven. Vandaag de dag kan dit bereikt worden door onze huizen te versieren met Schriftteksten die spreken over Zijn liefde, waarheid, genade en trouw.

In de slaapkamers van onze kinderen hangt naast hun bed een ingelijst vers aan de muur – Jozua 1:9 voor mijn zoon en Jeremia 1:5 voor mijn dochter. Ze dienen niet alleen als een krachtige herinnering aan wie ze zijn, maar ook aan wat God voor hen heeft gedaan!

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

BID DE SCHRIFTEN OVER JE KINDEREN

Er is een waar slagveld voor je huis en voor de harten en gedachten van je kinderen. Gebed is ons grootste wapen tegen de vijandelijke bolwerken in hun levens.

Als we de Schriftteksten voor onze kinderen bidden, bidden we Gods eigen woorden voor hen! We vechten de geestelijke strijd samen met hen en eigenen ons de kracht van God namens hen toe.

Ik bid regelmatig dat mijn kinderen de Heer zullen liefhebben met heel hun hart, verstand, ziel en kracht, dat ze overtuigd zullen worden van hun zonde en tot oprecht berouw gebracht zullen worden, en dat ze standvastig zullen zijn in God’s waarheid in een cultuur die tegen hen liegt.

Als moeders moeten we ook bidden voor de bescherming, gehoorzaamheid, geestelijke groei, omgang met broers en zussen en vrienden en het vermogen van onze kinderen om vriendelijkheid en vergeving te tonen.

MODEL VAN VREUGDEVOLLE DIENSTBAARHEID EN GASTVRIJHEID

We moeten onze mannen en kinderen dienen met een opgewekt hart, niet met tegenzin. Spreuken 14:1 zegt: “Een wijze vrouw bouwt haar huis, maar een dwaze vrouw breekt het met haar eigen handen af.”

Als we doen alsof onze naaste buren een last of een onderbreking zijn, verwoesten we onze huizen en falen we in het beoefenen van echte gastvrijheid.

Gastvrijheid zou een natuurlijk verlengstuk moeten zijn van de service die je al binnen de muren van je huis laat zien.

We hebben een kunstwerk aan de muur in onze woonkamer met de tekst: “In ons huis, laat de liefde blijven en zegen degenen die binnenkomen”. We willen iedereen die ons huis binnenkomt zegenen en hen de liefde van Christus laten zien door onze vrijgevige en gastvrije handelingen.

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *