Wil je meer weten over Pater Pio en zijn belang in de christelijke religie?

We hebben dit artikel over Pater Pio geschreven voor alle christenen die zijn verhaal willen weten. In een paar woorden kunnen we het volgende zeggen:

Pater Pio van Pietrelcina Pater Pio van Pietrelcina (1887-1968) was een Italiaanse katholieke priester van de orde van Minderbroeders Kapucijnen. In 2002 werd hij door paus Johannes Paulus II heilig verklaard als de heilige Pio van Pietrelcina. Zelfs na zijn dood blijft hij zijn stempel drukken.

In dit artikel ontdek je

 • Pater Pio’s biografie
 • Zijn religieuze leven en wijding
 • En de tekenen van Pater Pio’s wonderen na zijn dood.

En als je meer verhalen over christelijke heiligen wilt ontdekken, dan zijn hier verschillende artikelen beschikbaar op onze site die je kunt lezen:

 • Het verhaal van de patroonheilige van de geliefden
 • Het verhaal van de heilige Rita van Cascia
 • Het verhaal van de heilige Antonius de Grote
 • Het verhaal van de heilige Jozef
 • Het verhaal van de heilige Theresia
 • Alles over het verhaal van de heilige Benedictus van Nursia

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

DE BIOGRAFIE VAN PADRE PIO

Pater Pio van Pietrelcina (1887-1968) werd geboren in Pietrelcina, Italië, op 25 mei 1887 en stierf op 50-jarige leeftijd. Als zoon van Grazio Forgione en Maria Giuseppa de Nunzio, werd hij de volgende dag gedoopt als Francisco Forgione. Op 12-jarige leeftijd ontving hij het Vormsel en de Eerste Communie.

Al op jonge leeftijd toonde hij belangstelling voor het Woord van God en sprak hij altijd over zijn beschermengel. Hij was altijd aanwezig bij missen en gebeden. Pater Pio’s reputatie van heiligheid groeide na zijn dood. Pater Pio wordt in verband gebracht met tienduizenden wonderen.

Deze omvatten de genezing van een zeer goede vriend van paus Johannes Paulus II. Als je het Pater Pio gebed gebruikt, houd dan een dagboek bij om zijn speciale gebedsintenties in te noteren. Onthoud dat dit soort smeekbeden bedoeld zijn voor specifieke behoeften zoals betaald werk, genezing van ziekte, etc.

Ontdek onze Rozenkrans

 
(10 klantbeoordelingen)
28,90 
(7 klantbeoordelingen)
29,90 
(6 klantbeoordelingen)
34,90 

Rozenkrans

Zwarte rozenkrans

39,90 
52,90 
34,90 
(4 klantbeoordelingen)
33,90 

PADRE PIO’S RELIGIEUZE LEVEN EN WIJDING

Op 15-jarige leeftijd, in 1902, ging hij naar het noviciaat van de kapucijnen in Morcone. Bij deze gelegenheid nam hij de naam “frei Pio” aan. Aan het einde van zijn noviciaat legde Pater de Pio in 1904 zijn eenvoudige geloften af. In 1907 legde hij zijn plechtige geloften af. Hij studeerde klassieke talen en filosofie. Op 10 augustus 1910 werd hij tot priester gewijd in de Duomo in Benevento.

In 1916 ging Pater Pio naar het klooster van San Giovanni Rotondo, waar hij de rest van zijn leven doorbracht. Hij had veel medeleven met het lijden van mensen. Daarom besefte hij al snel dat het zijn priesterlijke missie was om het lijden van de mensen in zichzelf op te nemen, als een soort “katalysator”.

Dit werd bevestigd door de stigmata van de Heer die Pater Pio op zijn eigen lichaam ontving. Het lijkt erop dat God via Pater Pio het lijden van zijn volk wilde verlichten. En inderdaad, iedereen die hem opzocht, ging getroost naar huis.

Ontdek onze christelijke kettingen

 

Kruis Ketting

Hart en kruis ketting

(1 klantbeoordeling)
29,90 

Kruis Ketting

Ketting Kruis Gekleurd

29,90 

Kruis Ketting

Boho Ketting

54,90 
34,90 
29,90 

Kruis Ketting

Ketting met roze kruis

42,90 

Kruis Ketting

Sint Marie ketting

29,90 

Kruis Ketting

Kruis en oog ketting

24,90 

DE OPRICHTING VAN CASA ALIVIO DO SOFRIMENTO DOOR PATER PIO

Pater Pio wilde niet alleen het geestelijke lijden van de mensen verlichten, maar ook hun lichamelijke lijden. Daarom werd hij geïnspireerd om een groot ziekenhuis te bouwen, dat hij “Casa Alívio do Sofrimento” noemde. Dit prachtige werk is in heel Europa een referentie geworden. Pater Pio de Pietrelcina gaf zich volledig aan de bediening van de biecht.

Hij wist dat het een van de meest effectieve en “wonderbaarlijke” was. Als gevolg daarvan bracht Pater Pio tot wel 14 uur per dag door in de biechtstoel. In veel gevallen, als de gelovigen niet de moed hadden om een ernstige zonde op te biechten, openbaarde Pater Pio deze door goddelijke inspiratie. Dit hielp veel gelovigen om zich van hun kwalen te bevrijden. Overigens leed Pater Pio om deze reden onder vreselijke aanvallen van de boze.

Hij werd vele malen gemarteld, beproefd en op de proef gesteld, maar hij gaf niet op. Pater Pio wilde niet alleen het geestelijke lijden van mensen verlichten, maar ook hun lichamelijke lijden. Dus werd hij geïnspireerd om een groot ziekenhuis te bouwen, dat hij “Casa Alívio do Sofrimento” noemde. Dit prachtige werk is een referentie geworden in heel Europa.

PADRE PIO’S DOOD IN ZIJN KLOOSTERCEL

Toen de gebedsgroepen hun 50e verjaardag vierden, kwam een grote menigte bijeen in San Giovanni Rotondo voor een herdenkingsmis. Het was de laatste mis en de laatste keer dat Pater Pio’s geestelijke kinderen hem zagen.

In de vroege uren van 23 september 1968 gaf Pater Pio in zijn kloostercel zijn geest. Hij stierf met een reputatie van heiligheid en liet een schare mensen achter die zijn getrouwen werden. Zijn spirituele kinderen in ontelbare grote gebedsgroepen hebben zich over de hele wereld vermenigvuldigd.

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

PADRE PIO’S HEILIGVERKLARING NA ZIJN DOOD

Pater Pio’s reputatie van heiligheid groeide na zijn dood. Dit is een van de voorwaarden voor het starten van het heiligverklaringsproces. Daarnaast hebben veel gelovigen getuigd genaden te hebben ontvangen op voorspraak van Pater Pio.

Als gevolg hiervan begon het proces van de heiligverklaring van Pater Pio in 1982. Pater Pio werd op 16 juni 2002 heilig verklaard door paus Johannes Paulus II. Vanaf dat moment werd hij omgedoopt tot de heilige Pio van Pietrelcina en zijn liturgische feestdag wordt elk jaar gevierd op 23 september.

Naast de stigmata die 50 jaar aanhielden, zijn er verschillende rapporten die bevestigen dat Pater Pio de gave van bilocatie had. Onder de vele wonderen die aan zijn voorspraak worden toegeschreven, is de genezing van een kind genaamd Matteo Pio Colella. Het hele proces van de heiligverklaring van Pater Pio vond plaats op zijn persoon.

OPGRAVING EN EXPOSITIE VAN HET LICHAAM VAN PATER PIO

De opgraving van het ongeschonden lichaam van Pater Pio vond plaats op 20 april 2008. Op dezelfde dag werd het publiekelijk tentoongesteld in de crypte van de kerk Santa Maria das Graças, in San Giovanni Rotondo.

Pater Pio kan worden beschouwd als de apostel van het heilige sacrament van de biecht. Dankzij dit sacrament vonden er grote wonderen van genezing van gewonde harten en bekeringen plaats.

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

PAUSEN ERKENNEN DE HEILIGHEID VAN PADRE PIO

Verschillende pausen hebben getuigd van de heiligheid van Pater j2de Pio:

 • Paus Benedictus XV zei over hem: Pater Pio is een van die buitengewone mannen die God van tijd tot tijd naar de aarde stuurt om mensen te bekeren.
 • Paus Paulus VI: “Kijk eens wat een roem hij heeft verworven! Hoeveel mensen uit de hele wereld heeft hij om zich heen verzameld! Maar waarom was hij een filosoof? Waarom was hij een filosoof? Waarom was hij wijs? Waarom had hij de middelen? Nee, maar omdat hij nederig de mis bad, biechtte van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat; hij was, moeilijk te zeggen, de gestempelde vertegenwoordiger van de stigmata van Jezus. Hij was een persoon van gebed.”
 • Paus Johannes Paulus II: “Pater Pio was een gulle uitdeler van goddelijke barmhartigheid, vooral door het sacrament van de Boete.”

Pater Pio richtte de “Gebedsgroepen” op, met als doel de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in de harten van de mensen te verzachten. Deze groepen werden katalysatoren voor Gods liefde en vrede in een wereld vol lijden.

GEDENK PADRE PIO IN JE GEBEDEN

Dankzij dit artikel ken je nu het hele verhaal van Pater Pio. Je kent zijn biografie, vanaf zijn verschijning in de wereld van de christelijke religie tot aan zijn dood. Pater Pio is een heilige die de christenen over de hele wereld ondersteunt die een beroep op hem doen.

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *