Ben je geïnteresseerd in het middaggebed? Als je je in een gevechtssituatie bevindt, op welk gebied dan ook, moet je weten dat het middaggebed heel krachtig is.

We hebben ons in dit onderwerp verdiept om je de geheimen van de kracht van het middaggebed te brengen.

Tussen de middag pauzeren we voor de lunch. Dan laden we onze batterijen weer op. Het is een goed idee om tussen de middag een gesprek met God te hebben om de balans op te maken van onze ochtend en om de tweede helft van de dag tegemoet te treden, om onze vreugde en ons verdriet te uiten. Het is een goed moment om hem onze plannen te vertellen en hem om raad te vragen. Want bewust of onbewust is elke dag een strijd voor ieder van ons.

In dit artikel ontdek je hoe je het middaggebed kunt gebruiken om Gods hulp te ontvangen in alle omstandigheden van je leven. Dit is wat je moet weten:

  • De tekst van Jozua, vers 10:12
  • Waarom het middaggebed zo krachtig is
  • Hoe je het middaggebed bidt
  • Welke psalm je ’s middags moet bidden
  • Het gebed kiezen dat jou inspireert

Als je ons artikel leuk vond, nodigen we je uit om het Christelijke nieuws met veel gebedsartikelen te komen ontdekken. Hier zijn een paar artikelen waar onze lezers van genoten hebben:

  • Ontdek het ochtendgebed
  • Ontdek het avondgebed

Ontdek onze Rozenkrans

 
(10 klantbeoordelingen)
28,90 
(7 klantbeoordelingen)
29,90 
(6 klantbeoordelingen)
34,90 

Rozenkrans

Zwarte rozenkrans

39,90 
52,90 
34,90 
(4 klantbeoordelingen)
33,90 

DE TEKST VAN JOZUA, VERS 10:12

In de Bijbel laat Jozua 10:12 ons de kracht zien van het verbond van de mens met God op het uur dat de zon op haar hoogtepunt staat. Laten we eens kijken:

Toen sprak Jozua tot de Heer op de dag dat de Heer de Amorieten aan de kinderen van Israël overgaf, en hij zei in de aanwezigheid van Israël: Zon, sta stil boven Gibeon, en u, maan, boven het dal van Ajalon! 13 Toen stond de zon stil en de maan maakte plaats, totdat het volk wraak had genomen op zijn vijanden. Staat dit niet geschreven in het boek der rechtvaardigen? En de zon stond stil midden in de hemel en haastte zich niet om onder te gaan, bijna een hele dag lang. 14 Er was geen dag zoals deze, voor of na, toen de Heer naar de stem van een mens luisterde; want de Heer streed voor Israël.

God laat de zon opgaan over de goeden en over de slechten. Maar toen de Armorieten tegen de kinderen van Israël vochten, vroeg Jozua hem om de zon midden in de hemel stil te zetten, zodat zijn troepen in de strijd tegen hun vijanden vooruit konden komen. Dus stopte de zon en kwam de maan tot rust. Jozua zegevierde en de koningen werden bevrijd.

WAAROM IS HET MIDDAGGEBED ZO KRACHTIG?

Alle gebeden zijn krachtig, maar goddelijke kracht heeft verschillende niveaus. Sommige gebedstijden hebben meer invloed dan andere. De kracht van het middaggebed wordt bewezen door het feit dat het de zon midden in de hemel kan tegenhouden en kan voorkomen dat de maan opkomt.

Verwijzend naar de voorgaande tekst is het duidelijk dat Jozua twee overwinningen behaalde. Eén door op te staan tegen zijn vijanden en de andere door het belang van gebed aan te tonen als je al je vertrouwen op God stelt.

We weten nu hoe bijzonder het middaggebed is. Het is op dit moment van de dag dat God zijn kracht, zijn macht en zijn autoriteit op aarde vrijgeeft. Als je dit gebed regelmatig beoefent, kan er grote goddelijke kracht vrijkomen die ons in staat stelt ons dagelijks leven te verbeteren, onze dromen te verwezenlijken, onze doelen te bereiken en ons zelfs tegen het kwaad te beschermen.

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

HOE KUN JE HET MIDDAGGEBED BEOEFENEN?

Het middaggebed en het gebed voor de maaltijd zijn verschillend. Ze moeten niet verward worden.

Op de middag staat de zon op haar hoogst, dus kun je een moment wijden aan een gesprek met God, in stilte of met een hoorbare stem. Je kunt dit alleen doen of in gemeenschap.

Vermijd een paar minuten voor het gebed gevoelens van stress zodat je kunt ontspannen. Het vindt plaats tussen 12 en 13 uur.

Je kunt het Onze Vader zeggen, wat een groot aanroepingsgebed is. Spreek dan in vertrouwen tot hem. Bedank hem dat hij je de tijd heeft gegeven om dit gebed te zeggen en bedank hem dat hij het heeft toegestaan. Onthoud dat Lucas 11:9 zegt: “Vraag en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden”. Marcus 11:24 zegt: “Wat je ook vraagt in geloof door gebed, je zult het ontvangen. Pas deze heilige woorden toe op het middaggebed en je zult veranderingen in je leven zien.

WELKE PSALM VOOR HET MIDDAGGEBED

We raden ook aan om de psalmen te bidden. Je kunt Psalm 90 (de psalm van Mozes) of Psalm 143 gebruiken. Afhankelijk van het belang van je verzoek en voor een grotere effectiviteit, lees je de psalm 7 keer achter elkaar en doe je dit 21 dagen lang.

ENKELE INSPIRERENDE GEBEDEN

KATHOLIEK MIDDAGGEBED

Heer, Jezus Christus, ik neem nu contact met u op, mijn Heilige, om mij te vullen met het licht van uw liefde en met positieve energie om mijn dagelijkse bezigheden en taken voort te zetten.

Mogen de zegeningen van mijn gebedsverzoeken mij de kracht geven om door te gaan tot het einde van deze dag.

Versterk mijn geloof in het leven, mijn engel, en moge de barmhartigheid van Maria, geliefde lerares en moeder van haar kind, mijn motivatie en wil om te dienen en te werken onwankelbaar maken.

In dit middaggebed, Vader, geef ik mij over aan genezing opdat mijn gemoed, mijn deugden en mijn geluk worden versterkt.

Help mij te allen tijde, Heilige Geest, op de reis die mij zal brengen naar de ontmoeting aan het einde van deze dag.

Wees gegroet Maria! Wees gegroet Maria! Amen!

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

MIDDAGGEBED VOOR ENERGIE

Lieve God, U weet dat ik me altijd met lichaam en ziel heb ingezet voor mijn gezin, zodat alles thuis zo soepel mogelijk verloopt. Het is echter niet altijd gemakkelijk om de beste moed en energie te behouden als er zoveel te doen is.

Daarom wend ik me tot U, geliefde Almachtige Vader, om me de kracht en macht te geven die ik nodig heb om elk van mijn dagelijkse uitdagingen aan te kunnen en om bij mijn dierbaren te zijn wanneer zij geconfronteerd worden met de geschiedenis en gewoonten van anderen.

Net zoals ik U altijd heb gevraagd om voor hen te zorgen wanneer ik er niet ben, vraag ik U, Heer, om Uw zegeningen en energieën op hen neer te laten komen.

Ik vertrouw alleen op U en ik weet dat U mij, te midden van alle heiligen, de hulp, de kracht, het geloof en de wonderen zult geven die ik nodig heb om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt.

Amen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *