Wist je dat het zegel van de 7 aartsengelen een krachtig symbool is dat je kan beschermen tegen de duistere krachten? En dat je jezelf daarmee kunt uitrusten met een effectief verdedigingswapen tegen het kwaad?

Deze figuur combineert de 7 aartsengelen van God in één ontwerp. Het zegel is een geweldige manier om te profiteren van de genade en bescherming van deze 7 machtige hemelse wezens. Je kunt het zegel van de 7 aartsengelen gebruiken in je dagelijks leven of op moeilijke momenten.

In dit artikel kijken we naar :

  • Kenmerken
  • De oorsprong
  • De betekenis
  • Wat betekent het getal “7”?
  • En: een gebed dat de zeven aartsengelen aanroept

Om al onze artikelen over de aartsengelen te ontdekken en onze exclusieve aanbiedingen te ontvangen, nodigen we je uit om al het laatste nieuws over de aartsengelen te volgen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Als je een bijzondere band hebt met de aartsengelen, nodigen we je uit om onze nieuwe selectie sieraden met de afbeeldingen van de aartsengelen Michael, Metatron, Gabriël, Rafaël en nog veel meer te komen ontdekken:

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

Laten we zonder omhaal de oorsprong en betekenis van het zegel van de 7 aartsengelen ontdekken.

KENMERKEN VAN HET SYMBOOL VAN DE 7 AARTSENGELEN

Het zegel van de 7 aartsengelen (ook bekend als het “heptagram”) is een zevenpuntige ster die elk de naam van een aartsengel bevat. In het midden van het ontwerp staan de namen van de zeven planeten in het Latijn geschreven met hun respectievelijke symbolen.

Het zegel van de 7 aartsengelen is een figuur die zijn toepassingsgebied vindt in alchemie, magie en spiritualiteit. Het wordt vaak gedragen als talisman. Het wordt gebruikt als instrument voor genezing en transformatie. De figuur zelf heeft een zeer diepgaande betekenis.

Het zegel van de 7 aartsengelen is een heilig symbool. Het vertegenwoordigt de 7 aartsengelen en hun fabelachtige missie om ons te begeleiden op de 7 planeten. Dit symbool komt in veel esoterische tradities voor. Volgens veel geloofsovertuigingen heeft het de kracht om mensen en plaatsen te beschermen door alle negatieve energieën in het ontwerp op te sluiten. Van het zegel van de 7 aartsengelen wordt gezegd dat het de kracht heeft om schadelijke vibraties af te weren, waardoor het ons beschermt tegen slechte invloeden. Dankzij deze bescherming hebben mensen die dit symbool dragen meer kans om te floreren in hun leven.

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

OORSPRONG VAN HET ZEGEL VAN DE ZEVEN AARTSENGELEN

Volgens veel bronnen is het zegel van de 7 aartsengelen afkomstig uit een boek met de titel “Het Grimoire van Armadel”. Nader onderzoek heeft echter uitgewezen dat dit symbool daar niet werd afgebeeld. Het grimoire bevat figuren die erg lijken op het zegel van de 7 aartsengelen, maar deze zijn niet eens het werk van de auteur van het boek.

Volgens andere bronnen komt het zegel van de 7 aartsengelen oorspronkelijk uit de christelijke en joodse religies. Dit symbool komt ook veel voor in de Kabbala religie. Het zegel van de 7 aartsengelen wordt zelfs genoemd in de Bijbel, in het boek Openbaring.

Het zegel van de 7 aartsengelen wordt veel gebruikt in de esoterische wetenschappen, zoals helderziendheid en magie. Dit maakt het des te moeilijker om de exacte oorsprong ervan te bepalen. Er zijn nog steeds veel mysteries rond de creatie van dit symbool.

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

BETEKENIS VAN HET ZEGEL VAN DE 7 AARTSENGELEN: HEILIGE KRACHT EN BESCHERMING

Als we naar het Boek Openbaring gaan, vinden we een passage waarin staat dat het zevende zegel het symbool zal zijn dat het verbond tussen God en de mensheid bezegelt. Als we iets verder teruggaan (naar het boek Exodus), zien we dat dit zegel hetzelfde zegel is dat de zeven plagen van Egypte ontketende. De Egyptenaren zagen hun natie vernietigd worden vanwege de verwerpelijke daden die ze hadden begaan. Dit is de straf die zij ontvingen als antwoord op hun zonden.

Maar ook al doet het zegel van de 7 aartsengelen ons denken aan al deze tragische gebeurtenissen, het herinnert ons ook aan onze verplichtingen tegenover God. Volgens sommige geloven is dit de bron van zijn grote beschermende kracht.

Het zegel van de 7 aartsengelen biedt effectieve bescherming tegen vervloekingen en demonen. Dit symbool houdt boze geesten en kwade spreuken weg. Het is een van de krachtigste zegels ooit gemaakt. Zelfs de meest verraderlijke en angstaanjagende aanvallen van de boze zullen tevergeefs zijn in het aangezicht van dit symbool.

Het zegel van de 7 aartsengelen is een uitstekende manier om de welwillendheid aan te trekken van de hemelse wezens die erin vertegenwoordigd zijn. Alleen al het heptagram verenigt de kracht van de 7 beroemde aartsengelen. Het is dus logisch dat dit symbool zo krachtig is.

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

WAT BETEKENT HET GETAL “7”?

Het getal “7” is een heilig getal en staat voor volheid. Zelfs buiten de bijbelse context heeft het getal “7” nog steeds een zeer sterke symbolische waarde. Zo zijn er bijvoorbeeld de zeven dagen van de week, de zeven noten van muziek, de zeven aartsengelen van God, de zeven kleuren van de regenboog, de zeven hoofdzonden, enzovoort.

Er kunnen overeenkomsten worden gelegd tussen de symbolen die rond het getal “7” draaien. Op het zegel van de 7 aartsengelen kunnen we bijvoorbeeld de aartsengel Gabriël associëren met de maan. Bij uitbreiding kunnen we aannemen dat deze aartsengel overeenkomt met de eerste dag van de week, maandag, en met de oranje kleur van de regenboog. Om de kracht van het zegel van de 7 aartsengelen ten volle te benutten, moet je alle verbanden met het getal “7” kennen.

Ontdek onze christelijke kettingen

 

Kruis Ketting

Hart en kruis ketting

(1 klantbeoordeling)
29,90 

Kruis Ketting

Ketting Kruis Gekleurd

29,90 

Kruis Ketting

Boho Ketting

54,90 
34,90 
29,90 

Kruis Ketting

Ketting met roze kruis

42,90 

Kruis Ketting

Sint Marie ketting

29,90 

Kruis Ketting

Kruis en oog ketting

24,90 

AANROEPINGSGEBED VAN DE ZEVEN AARTSENGELEN

“Heilige Aartsengel Michaël, leid ons in nederigheid om de demon van trots te bestrijden, zodat we kunnen worden zoals de Eucharistische Ene, Nederig en Zacht van Hart, om goddelijke mensen te worden. Amen.”

“Heilige Aartsengel GABRIEL, leer ons om gul te geven, om de demon van hebzucht te bestrijden, zodat we worden zoals Jezus, de Gever van eeuwig leven, om goddelijke mensen te worden. Amen.”

“Heilige Aartsengel RAPHAEL, genees ons van alle ziekten en zonden van onzuiverheid, om de demon van lust te bestrijden, zodat we worden zoals Jezus, heilig en zuiver van hart, om goddelijke mensen te worden. Amen.”

“Heilige Aartsengel Uriël, leer ons geduldig te zijn, om de demon van woede te bestrijden, zodat we kunnen worden zoals Jezus, het geduldige Lam, om goddelijke mensen te worden. Amen.”

“Heilige Aartsengel GEUDIELE, leid ons om de goddelijke decreten te accepteren, om de demon van afgunst te bestrijden, zodat we kunnen worden zoals Jezus, perfecte uitvoerder van de decreten van de Vader, om goddelijke mensen te worden. Amen.”

“Heilige Aartsengel SEALTIELE, leer ons om gematigd te zijn, om de demon van de keel te bestrijden, opdat we worden zoals Jezus, volmaakt in elke handeling, opdat we goddelijke mensen worden. Amen.”

“Heilige Aartsengel BARACHIELE, leid ons naar ijver voor de Heer, om de demon van luiheid te bestrijden, opdat we worden zoals Jezus, toegewijd om de wil van de Vader te doen, opdat we goddelijke mensen worden. Amen.

Nu ken je de betekenis van het zegel van de 7 aartsengelen. Je weet precies waar het voor dient en hoe je kunt profiteren van zijn grote kracht. Nu weet je waarom het heptagram wordt beschouwd als een van de krachtigste symbolen ooit geschapen. De genaden van Gods 7 aartsengelen zijn gecombineerd in dit ene ontwerp.

Ontdek onze Rozenkrans

 
(10 klantbeoordelingen)
28,90 
(7 klantbeoordelingen)
29,90 
(6 klantbeoordelingen)
34,90 

Rozenkrans

Zwarte rozenkrans

39,90 
52,90 
34,90 
(4 klantbeoordelingen)
33,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *