Steeds meer families kiezen voor een crematiebegrafenis wanneer ze een dierbare verliezen.

Crematie is een begrafenismethode waarbij het lichaam door verbranding tot as wordt gereduceerd. Net als een traditionele begrafenis maakt cremeren het verlies van een dierbare menselijk en biedt het een plechtig afscheid. Toch hebben veel mensen hun bedenkingen bij deze methode. Lees verder voor meer informatie.

Voor meer informatie die je jezelf kunt stellen, nodigen we je uit om de blog van Questionnes Chrétiennes hier te bezoeken.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN CREMEREN?

De praktijk van het cremeren van het menselijk lichaam is zo oud als de heuvels. En ook al werd het verlaten tijdens het bewind van Karel de Grote, deze begrafenisrite werd opnieuw geïntegreerd in de christelijke cultuur, net als in vele andere. Crematie is een populair alternatief voor begraven en om vele redenen een verstandige keuze. Crematie is een zeer economische en praktische keuze. De kosten van een crematiebegrafenis zijn lager dan die van een traditionele begrafenis.

Je vermijdt de kosten van het vervoer van het lichaam en het kopen van een grafkavel als de as moet worden uitgestrooid. Je kunt profiteren van de beste tarieven door gebruik te maken van een crematorium dat voldoet aan gezondheids- en milieunormen, zoals het crematorium op https://funekerf.be/.

Cremeren is ook een populaire begrafenismethode omdat het milieuvriendelijk is. Het is niet schadelijk voor het milieu. Beter nog, het maakt het gebrek aan ruimte op begraafplaatsen goed.

Concreet voorkomt deze praktijk bodemvervuiling, in tegenstelling tot begraven, waarbij giftige producten worden gebruikt om de lichamen te behandelen. Bij begraven infecteren de gebruikte chemicaliën de bodem terwijl het lichaam ontbindt, waardoor de kwaliteit ervan wordt aangetast.

Tot slot zijn crematiebegrafenissen geaccepteerde praktijken in verschillende religies (christendom, boeddhisme, enz.) en landen.

WELKE SOORTEN CREMATIE MOETEN WORDEN GEKOZEN?

Het belangrijkste voordeel van het kiezen van crematie voor de begrafenis van een dierbare is dat nabestaanden persoonlijk over de as van de overledene kunnen beschikken.

In tegenstelling tot een begrafenis biedt deze begrafenisvorm een groot aantal opties. Over het algemeen wordt de as van de overledene in een urn bewaard voor :

  • Begraven in een graf ;
  • Geplaatst in een columbarium
  • Verzegeld in een speciale grafkelder.

Naast deze traditionele methoden kunt u ervoor kiezen om de as van de overledene te verstrooien in de natuur, in de tuin van uw crematorium of op privéterrein.

Sinds de goedkeuring van de wet Sueur in 2008 is het echter formeel verboden om een urn in een privéwoning te bewaren. Dit om redenen van hygiëne en menselijke waardigheid.

WAT ZEGT DE FRANSE WET OVER CREMEREN?

Cremeren en begraven zijn de twee wettelijk toegestane riten in Frankrijk.

Om inbreuken op de regels voor gezondheid, milieu en menselijke waardigheid te voorkomen, stelt de wet echter een strikt kader op voor begrafenispraktijken.

Crematie moet plaatsvinden binnen 6 dagen na het overlijden van de overledene, met uitzondering van feestdagen en zondagen.

Het lichaam moet ook in een kist worden gecremeerd. Om deze basisvoorwaarde en de identiteit van het lichaam te controleren, wordt de politie naar de crematielocatie gestuurd.

Tot slot zijn crematoria de enige instellingen die crematie mogen uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *