Wil je meer weten over de heilige Rita?

In dit artikel vertellen we je graag meer over het leven van de heilige Rita en hoe haar gebed werkt.

Het gebed van de heilige Rita is een van de weinige gebeden die bijna elk probleem in je leven kan oplossen. Het is belangrijk om de heilige Rita goed te kennen om de diepte van haar woorden te begrijpen. Om nog maar te zwijgen van de kracht van de geest die dit gebed bezielt. Wat de situatie ook is, een christen is nooit bang voor tegenspoed.

Terwijl je dit artikel doorleest, zul je geleidelijk begrijpen..:

 • Zijn biografie en geschiedenis ;
 • Haar fundamenten;
 • Haar verering en gebeden;
 • Waarom ze de Heilige Verzoening wordt genoemd.

Als je meer verhalen over christelijke heiligen wilt ontdekken, zijn er verschillende artikelen beschikbaar op onze site die je kunt lezen:

 • Het verhaal van de patroonheilige van de geliefden
 • Het verhaal van Pater Pio
 • Het verhaal van de heilige Antonius de Grote
 • Het verhaal van de heilige Jozef
 • Het verhaal van de heilige Theresa
 • Alles over het verhaal van de heilige Benedictus van Nursia

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

HEILIGE RITA DE GASCIA HAAR BIOGRAFIE EN VOLLEDIG VERHAAL

Margueritte Manchini, ook bekend als Rita van Cascia, was van Italiaanse afkomst. Ze werd geboren rond mei 138. Ook zij groeide op als non in de Augustijner orde. Ze stierf op 22 mei 1457 op 76-jarige leeftijd. Een mooi verhaal over haar geboortedag vertelt dat een zwerm bijen haar wieg bedekte. De legende vertelt verder dat ze daarna honing te eten kreeg, zonder dat haar iets overkwam.

De reden waarom de heilige beroemd werd kan in twee delen worden opgesplitst. Het leven van een vrouw, echtgenote en moeder, en vervolgens een modelkloosterleven. Dit betekent dat elke vrouw, of ze nu moeder is of religieuze, zich met haar kan identificeren. Bovendien wordt Rita in de eerste plaats beschouwd als een heilige verzoeneres. Vanaf het begin was haar cultus de bron van harmonie tussen de Augustijnse geest en de Franciscaanse vroomheid (de twee ordes botsten in de stad Cassie).

Rita verschilde van andere mystici doordat ze nooit voorspellingen deed of iemand aanspoorde tot berouw. Door gebed en uitstel voelde ze zich een uitstekende bemiddelaar. En omdat ze het “onmogelijke” in de wereld mogelijk wist te maken. Na haar dood, toen ze een volwassen en lichtend leven ging leiden, bleef ze wonderen verrichten.

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

DE GRONDSLAGEN VAN HET GEBED TOT DE HEILIGE RITA

We denken vaak aan Rita als een vrouw die mannen gehoorzaamde (haar vader, echtgenoot, missionaris, enz.). En aan instituten (kloosters), met als enige doel om van haar een voorbeeld voor vrouwen te maken voor de komende eeuwen.

We weten ook dat Rita met armen en zieken werkte en erg betrokken was. Ze ging erop uit om mensen te ontmoeten en zelfs als ze in het klooster was, kwamen mensen haar opzoeken. Ze bemiddelde bij conflicten.

VERERING TER ERE VAN DE HEILIGE RITA

Gebeden tot de heilige Rita worden meestal gedaan in de vorm van novenen, bij voorkeur in groepsverband. Het wordt aanbevolen om deze negen dagen van gebed vergezeld te laten gaan van vasten en aanbidding om de intensiteit en trouw van het gebed aan te geven.

Het doel is ook om ons vertrouwen in de heilige Rita te tonen. Je kunt de noveen op elk moment van het jaar doen. Ze is echter gepland tussen 14 en 22 mei (haar feestdag). Gebeden tot de heilige Rita kunnen worden gedaan in de vorm van een triduüm of litanieën.

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

HET FEEST GEWIJD AAN DE HEILIGE RITA

In 1562 werd de heilige Rita, die koningin werd van het territorium van Cascia, herdacht. Op 22 mei is de zegening van de rozen het hoogtepunt van het feest, ter herinnering aan de bloemen waar Rita om vroeg kort voor de dood van haar neef. Het feest van de heilige Rita is ingesteld als symbool voor de datum van haar dood en geeft een bijzonder belang aan het gebed op deze dag. Daarom eindigt de noveen voor Rita op 22 mei.

WAAROM ZOU JE ELKE DAG TOT DE HEILIGE RITA BIDDEN?

De heilige Rita is een van de patroonheiligen waar wereldwijd het meest over gesproken wordt. Net als de Heilige Maagd Maria, Sint Theresa, Sint Bernadette en Sint Philomena. Ze was zeer geliefd bij iedereen tijdens haar leven als non, vanwege haar werk met melaatsen. Ze werd vooral gewaardeerd om haar onverschrokkenheid in het aangezicht van ontberingen, vooral die welke ze thuis meemaakte.

Ze werd zelfs omgedoopt tot de heilige van wanhopige en onmogelijke zaken. Dit is een eerbetoon aan haar onkwetsbaarheid tegenover de pest die de wereld teisterde. De heilige Rita is bij iedereen bekend als tussenpersoon tussen hen en de Heer. In het algemeen om hun situatie uit te leggen en een gunstig antwoord te verwachten, vooral in moeilijke situaties. Dit wordt vaak gehoord en vertaalt zich in een tastbare impact in het dagelijks leven van de gelovigen.

In het algemeen, als je je in een kritieke situatie bevindt, kan de heilige Rita degene zijn die de knopen in het probleem losmaakt. Bidden tot deze heilige is zeer effectief vanwege haar vele daden op aarde. Het bevorderen van de eigenschappen die God het meest dierbaar zijn (nederigheid, gehoorzaamheid, geloof en liefde voor de armen en verdrukten). Elke voorspraak van de heilige Rita voor jou vindt altijd een belangrijke plaats bij God.

Ontdek onze christelijke kettingen

 

Kruis Ketting

Hart en kruis ketting

(1 klantbeoordeling)
29,90 

Kruis Ketting

Ketting Kruis Gekleurd

29,90 

Kruis Ketting

Boho Ketting

54,90 
34,90 
29,90 

Kruis Ketting

Ketting met roze kruis

42,90 

Kruis Ketting

Sint Marie ketting

29,90 

Kruis Ketting

Kruis en oog ketting

24,90 

WAAROM IS DE HEILIGE RITA DE HEILIGE VAN DE VERZOENING?

De heilige Rita was een zeer bescheiden persoon die altijd de harten van mensen wist te raken met woorden. De grote moeilijkheden die ze tijdens haar leven meemaakte gaven haar wijsheid en onderscheidingsvermogen. Ze was in staat om de gedachten van mensen te begrijpen en oplossingen te vinden voor hun problemen. Haar belangrijkste wapen om dit niveau van diplomatie te bereiken was een perfecte kennis van de Heilige Schrift. Ze verwees in haar toespraken vaak naar het evangelie van Johannes.

Rita’s grootste diplomatieke prestatie was de verzoening van de Augustijnen en Franciscanen (1628, op het feest van het Avondmaal). Tijdens haar religieuze leven droeg ze vooral bij aan de sociale integratie van kansarme mensen. Door voor hen te pleiten bij de aristocraten van die tijd. Door haar ervaring werd ze vaak gevraagd om te bemiddelen in familie- of vriendschapsgeschillen.

De heilige Rita was ook adviseur van veel priesters en families uit haar tijd. Ze was in staat hen tactvol te begeleiden om conflicten te vermijden nog voor ze ontstonden. De grote kracht die zij belichaamde werkt tot op de dag van vandaag. Als je haar aanroept, zul je zeker snel verlicht worden over hoe je conflicten op welk gebied dan ook kunt oplossen.

Ontdek onze Rozenkrans

 
(10 klantbeoordelingen)
28,90 
(7 klantbeoordelingen)
29,90 
(6 klantbeoordelingen)
34,90 

Rozenkrans

Zwarte rozenkrans

39,90 
52,90 
34,90 
(4 klantbeoordelingen)
33,90 

HOE BID JE TOT DE HEILIGE RITA?

Rita kan aanbeden worden door middel van een noveen, triduüm of litanie. Het is belangrijk om te onthouden dat we niet rechtstreeks tot de heilige Rita bidden, maar eerder tot de Heer via haar. Bovendien zijn er verschillende plaatsen waar je buiten je huis tot de heilige Rita kunt bidden.

Dit zijn onder andere het heiligdom in Cascia in Italië, de grot in Roccaporena (waar ze geboren is) en de Kerk van de Aankondiging in Nice. Afhankelijk van de situatie kun je verschillende soorten gebeden doen:

GEBED VOOR PAREN IN CONFLICT

O Machtige en Glorieuze Heilige Rita, hier aan uw voeten ligt een radeloze ziel die, in nood aan hulp, zich tot u wendt met de zoete hoop gehoord te worden. Vanwege mijn onwaardigheid en mijn ontrouw in het verleden durf ik niet te hopen dat mijn gebeden zullen slagen om het Hart van God te forceren. Daarom voel ik de behoefte aan een almachtige bemiddelaar. En jij bent het die ik heb uitgekozen, heilige Rita, vanwege je onvergelijkbare titel van Heilige van onmogelijke en wanhopige gevallen.

O lieve heilige Rita, neem mijn zaak ter harte, doe voorbede bij God om voor mij de genade te verkrijgen die ik zo wanhopig nodig heb en waar ik zo naar verlang. Sta niet toe dat ik u verlaat zonder gehoord te worden. Als iets in mij een obstakel is voor het verkrijgen van de genade waar ik om vraag, help me dan om het weg te nemen. Bedek mijn gebed met uw kostbare verdiensten en leg het voor aan uw hemelse Echtgenoot, in vereniging met de uwe. Aldus aangeboden door u, zijn trouwe echtgenote onder de meest getrouwen, u die de pijnen van zijn Lijden hebt gevoeld. Hoe kan hij haar verwerpen of haar niet horen?

Al mijn vertrouwen is daarom in U en door U wacht ik met een rustig hart op de vervulling van mijn wensen. O lieve heilige Rita, moge mijn vertrouwen en hoop in u niet teleurgesteld worden, moge mijn verzoek niet tevergeefs zijn; verkrijg voor mij van God wat ik u vraag; dan zal ik aan iedereen de goedheid van uw hart en de almacht van uw voorspraak bekendmaken.

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

GEBED VOOR WANHOPIGE GEVALLEN

O machtige en glorieuze heilige Rita, hier ligt een radeloze ziel aan uw voeten. Ze doet een beroep op u met de zoete hoop gehoord te worden. Vanwege mijn onwaardigheid en mijn ontrouw in het verleden durf ik niet te hopen dat mijn gebeden zullen slagen om Gods hart te forceren. Daarom voel ik de behoefte aan een krachtige bemiddelaar, en naar u ben ik op zoek gegaan. Heilige Rita, met de onvergelijkbare titel van heilige van onmogelijke en wanhopige gevallen.

O lieve heilige, neem mijn zaak ter harte, doe voorbede bij God om voor mij de genade te verkrijgen die ik zo wanhopig nodig heb. En dat ik vurig verlang (druk de gewenste genade uit) Sta niet toe dat ik me aan uw voeten moet onttrekken zonder dat het verleend is. Als iets in mij een obstakel is voor het verkrijgen van de genade waar ik om vraag. Help me om het te verwijderen, bedek mijn gebed met uw kostbare verdiensten en leg het voor aan uw hemelse Echtgenoot in vereniging met de uwe. Zo zal het verrijkt worden door u, de meest trouwe van alle trouwe echtgenoten. Jullie die de pijnen van Zijn Lijden hebben gevoeld, hoe kan Hij het verwerpen of niet beantwoorden?

Al mijn vertrouwen is daarom in jou en door jou wacht ik met een rustig hart op de vervulling van mijn wensen. O lieve heilige Rita, moge mijn vertrouwen en hoop in u niet verzwakken. Laat mijn verzoek niet tevergeefs zijn. Verkrijg voor mij van God wat ik vraag, dan zal ik aan iedereen de goedheid van uw hart en de kracht van uw voorspraak bekendmaken. En jij, aanbiddelijk Hart van Jezus, die je altijd zo gevoelig hebt getoond voor de kleinste ellende van de mensheid. Laat u ontroeren door mijn noden, zonder te kijken naar mijn zwakheid en onwaardigheid. Schenk mij de genade die mij zo na aan het hart ligt en die uw trouwe echtgenote, de heilige Rita, van u vraagt voor mij en met mij.

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

DAGELIJKS GEBED

Glorierijke heilige Rita, die in de hemel een machtige beschermster is voor God, ik neem met vertrouwen en overgave mijn toevlucht tot u. Doe een voorspraak bij de Heer van alle goedheid. Help mij alstublieft. Ik dank U bij voorbaat.

Ik stel mijn vertrouwen in u: verhoor mijn gebed Eeuwige God, wiens barmhartigheid oneindig is, ik dank u voor de gaven die u mij hebt geschonken door de verdiensten van de heilige Rita. En u, mijn beschermer, maak mij meer en meer Gods liefde en uw bescherming waardig.

GEBED VAN VOORBEDE

Op het feest van de heilige Rita stel ik voor dat we doorgaan met dit gebed voor de zieken. O allerliefste Hart van Jezus, met hetzelfde geloof en dezelfde liefde die Martha en Maria deze boodschap dicteerden: “Heer, degene die u liefhebt is ziek”. Ook wij richten deze woorden tot u, omdat we uw hulp en uw barmhartigheid nodig hebben. Moge uw genade komen, o Jezus, door de handen van Rita. Zodat de zieke mensen die wij U aanbevelen hun gezondheid terugvinden.

Doe het door de verdiensten van deze heilige, door haar boetedoeningen, door de ondraaglijke pijn die ze vijftien jaar lang heeft geleden. Gedurende die vijftien jaar deelde zij in uw pijnlijke lijdensweg. O heilige Rita, bid tot Jezus, uw lieve Verlosser, die u zeker zal horen. Schenk gezondheid aan de zieken die hun vertrouwen op u hebben gesteld. Met jou vertrouwen we ons toe aan de wil van de Vader, die altijd handelt voor het grotere goed van zijn kinderen.

Ontdek onze christelijke kettingen

 

Kruis Ketting

Hart en kruis ketting

(1 klantbeoordeling)
29,90 

Kruis Ketting

Ketting Kruis Gekleurd

29,90 

Kruis Ketting

Boho Ketting

54,90 
34,90 
29,90 

Kruis Ketting

Ketting met roze kruis

42,90 

Kruis Ketting

Sint Marie ketting

29,90 

Kruis Ketting

Kruis en oog ketting

24,90 

DE WONDEREN VAN DE HEILIGE RITA

Veel historische gebeurtenissen zijn in verband gebracht met onze mooie heilige. De heilige Rita schenkt ons dagelijks wonderen als we haar met toewijding aanroepen en ons vertrouwen in haar stellen.

De 5 grote wonderen van de heilige Rita :

 • Wieg
 • Verzoening
 • De wijnstok
 • De roos
 • En de doornen

HET WONDER VAN DE WIJNSTOK

Dit verhaal gaat over een verdorde tak die een jaar lang regelmatig water kreeg van de heilige in het klooster van Cascia. Op wonderbaarlijke wijze ontkiemde deze tak en de wonderbaarlijke wijnstok van de heilige Rita bestaat vandaag de dag nog steeds, zonder te zijn vernieuwd. Hij is zeer robuust en draagt elk jaar zeer zoete druiven.

HET WONDER VAN DE DOORN

Dit wonder gebeurde op Goede Vrijdag in 1432, toen de heilige Rita vurig bad. Ze vroeg de Heer om haar tenminste één van de doornen te laten voelen. Er verscheen toen een diepe wond op haar voorhoofd, die de afdruk van een doorn achterliet en die tot aan haar dood nooit meer genezen kon worden. De wond bleef meer dan vijftien jaar zo en is nog steeds te zien op zijn lijk.

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

HET WONDER VAN DE ROOS

Dit was het laatste wonder in het leven van de heilige, toen ze een volgroeide roos kreeg van haar zus. Ze wilde midden in de winter een roos uit haar tuin hebben, die vreemd genoeg altijd in volle bloei stond. De roos is sindsdien een symbool voor het leven geworden dat met de heilige Rita wordt geassocieerd en wordt vaak aan zieken gegeven.

DINGEN OM TE ONTHOUDEN OVER BIDDEN TOT HEILIGE RITA

Deze reis door het leven van de heilige Rita zal ons leren dat nederigheid de sleutel is tot het oplossen van veel conflicten. Het pad dat de heilige heeft uitgestippeld voor christenen die haar willen volgen is vol wijsheid, liefde en moeilijkheden.

De noveen tot de heilige Rita is een van de onstuitbare gebeden voor het oplossen van elke familiale, professionele of sociale situatie. Haar gebed kan ook geassocieerd worden met genezing en de steun van de Heilige Geest om te ondernemen.

Ontdek onze Rozenkrans

 
(10 klantbeoordelingen)
28,90 
(7 klantbeoordelingen)
29,90 
(6 klantbeoordelingen)
34,90 

Rozenkrans

Zwarte rozenkrans

39,90 
52,90 
34,90 
(4 klantbeoordelingen)
33,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *