De aartsengelen zijn de engelen die God dienen en elk van hen heeft een duidelijk omschreven rol. Wil je meer weten over de krachten en missies van de engel Uriël?

We hebben zorgvuldig onderzoek gedaan om je alle informatie te geven die we kunnen geven. In een paar woorden is dit wat we over deze engel kunnen zeggen:

Aartsengel Uriël is een van de zeven aartsengelen. Hij wordt “Engel van de Aanwezigheid van God” genoemd omdat hij erkend is als een van de zeven geesten die voor de troon van God staan. De naam “Uriël” staat voor vuur en zijn attribuut is vlam.

 • In dit artikel zul je ontdekken:
 • Het belang van de engel Uriël in de Bijbel ;
 • De rol van de aartsengel Uriël;
 • De omstandigheden waarin Uriel tussenbeide komt.

Als je dit soort artikelen over de rol en het belang van engelen leuk vindt, dan kun je onze blog bezoeken waar je veel artikelen over aartsengelen vindt. Al onze artikelen zijn hieronder beschikbaar:

 • Hoe de Aartsengel Michaël aanroepen
 • Hoe de Aartsengel Rafaël aanroepen
 • Hoe de Aartsengel Metatron aanroepen
 • Wie is de Aartsengel Michaël?
 • Wie is de Aartsengel Metatron?
 • Wie is de Aartsengel Gabriël?
 • Studie over de Aartsengel Rafaël
 • De geschiedenis van Mont-Saint-Michel

En als je een heilig symbool van de aartsengelen wilt dragen, delen we met jou alle stukken die exclusief verkrijgbaar zijn in de sieradenwinkel door hieronder te klikken:

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

WAT BETEKENT URIEL EN WAT ZIJN ZIJN ATTRIBUTEN?

Uriël, deze naam betekent “het vuur van God” en is een schrikbeeld voor demonen. Hij vertegenwoordigt de almachtige kracht van de levensgeest. Zijn attribuut is een vuurvlam, die staat voor zijn missie om het bewustzijn van de mens te wekken met het vuur van de waarheid. Je kunt een boek of perkament meenemen. Deze eigenschap vertegenwoordigt je rol als goddelijke waarnemer.

Hij houdt de gevoelens, gedachten en handelingen van mensen bij op hun reis door het leven. Uriël wordt voorgesteld door een engel gekleed in rood of oranje en goud. Deze kleuren worden geassocieerd met vuur en zijn kwaliteiten van transformatie, vernietiging van het kwaad en spirituele verlichting. Het zijn ook de kleuren van de zon, de ster waarmee John Milton Uriel associeert in zijn werk Paradise Lost.

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

BETEKENIS VAN URIEL IN DE HEBREEUWSE TAAL.

Het woord “Uriël” in de Hebreeuwse taal אוּרִיאֵל Uriʾel betekent God is mijn licht of vuur van God. Dit is de naam die wordt toegeschreven aan een van de aartsengelen, volgens het culturele geloof van het rabbijnse jodendom en sommige christelijke geloven. Sommige mensen hebben een symbool voor hem ontworpen. Een vlam die de vier elementen bevat en zijn doel voorstelt, namelijk het ontdekken van de meest intrinsieke waarheid die een mens kan bevatten.

Hij wordt ook gewaardeerd als een groot analyticus en criticus. Hij duikt in de diepste krochten van mensen en ontdekt hun gedachten en emoties door in hun ogen te kijken. Een van de dingen die Uriël omringt is dat hij bewogen wordt door de verhevenheid en zekerheid die samenkomen om een individu met mystieke kenmerken te kwalificeren. Er kan gezegd worden dat hij veel deugden heeft en bijna geen fouten.

Het woord “Uriël” is een van de namen van de engelen waarmee mensen gedoopt worden. Volgens de Hebreeuwse mythologie is de oorsprong van dit woord religieus en onderscheidt het zich als spiritueel en hemels. Het is een kracht die het bestaan van leven en de Heilige Geest vertegenwoordigt in alles wat de natuur omvat, en het vuur van God vertegenwoordigt.

AARTSENGEL URIËL IN DE BIJBEL

De Aartsengel Uriël vertegenwoordigt de engel van het licht van eeuwigheid en hoop. Hij is te vinden in veel verwante teksten zoals de Apocalyps. Hij wordt aanzienlijk aangekondigd in de belangrijkste heilige geschriften. Hij wordt genoemd in het Boek van Henoch, waar hij te vinden is als een van de zeven aartsengelen die de kosmos besturen. Deze aartsengel was degene die Noach waarschuwde voor de zondvloed, zoals te zien is in hoofdstuk 10.

In de religieuze geschriften van Joodse en Christelijke oorsprong staat in een van hun verslagen dat God Uriël stuurt om antwoord te geven op de vragen die de profeet Ezra stelde. Na het beantwoorden van de vragen vertelt Uriël hem dat hij door God is gezonden om de manieren waarop men goed en kwaad doet in de goddelijke wereld te openbaren. Dit visioen van Ezra werd bemoeilijkt door zijn slechte menselijke visie.

We kunnen ook in heilige geschriften van christelijke oorsprong vinden dat de aartsengel Uriël degene was die Johannes de Doper wist te redden van vernietiging. In werkelijkheid zou Johannes op bevel van koning Herodes worden gedood. Uriël ging onmiddellijk met Johannes de Doper en zijn voorouder mee om Jezus en zijn voorouders in Egypte te ontmoeten.

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

AARTSENGEL URIËL IN HET CHRISTENDOM

De aartsengel Uriël werd samen met Sint Michaël, Sint Gabriël en Sint Rafaël in het vroege christendom vereerd als leden van de hemelse legers. In de loop der jaren ontstond de engelencultus, waarin deze goddelijke wezens werden vereerd. Tijdens het Concilie van Rome in 745 verbood paus Zacharia om tot de aartsengel Uriël te bidden.

Hij liet ook zijn afbeeldingen, omringd door de heilige lotus, vernietigen in de kerken van Rome. Ondanks dit verbod bleef de aartsengel Uriël aanwezig in de gedachten van de gelovigen. Afbeeldingen van aartsengel Uriël uit de 17e eeuw zijn nog steeds te vinden in kerken in Zuid-Amerika.

De Oosters-orthodoxe kerk organiseert nog steeds rituelen ter ere van aartsengel Uriël. Ze herdenkt hem met de andere heiligen en engelen van God tijdens de “Synaxis van de Aartsengel Michaël en de Andere Machten” op 8 november. De Anglicaanse kerk rekent hem ook tot de aartsengelen die tijdens de mis worden genoemd. De Koptische Kerk, die de Septuagint Bijbel heeft bewaard, die het Boek van Henoch bevat, heeft de aartsengel Uriël altijd vereerd als beschermheilige.

In de apocriefe evangeliën van de Bijbel helpt Uriël Johannes de Doper de door Herodes bevolen slachting te overleven. Hij brengt hem en zijn moeder naar Egypte en herenigt hen met de Heilige Familie. In Openbaring is hij de engel van berouw en zuivering. In de apocalyptische traditie bezit Uriël de sleutel tot de hel, die hij aan het einde der tijden zal openen.

Ontdek onze christelijke kettingen

 

Kruis Ketting

Hart en kruis ketting

(1 klantbeoordeling)
29,90 

Kruis Ketting

Ketting Kruis Gekleurd

29,90 

Kruis Ketting

Boho Ketting

54,90 
34,90 
29,90 

Kruis Ketting

Ketting met roze kruis

42,90 

Kruis Ketting

Sint Marie ketting

29,90 

Kruis Ketting

Kruis en oog ketting

24,90 

AARTSENGEL URIËL IN HET JODENDOM

Het Jodendom erkent de aartsengel Uriël niet officieel, maar zijn naam komt voor in verschillende apocriefe teksten en mystieke tradities. De aartsengel Uriël komt met name voor in het “Boek van Henoch”. Uriel bemiddelt bij God namens de mensheid, in relatie tot de gevallen engelen en hun kinderen, de Nephilim. Hij waarschuwt Noach ook voor de zondvloed.

Uriël wordt genoemd in het “Testament van Salomo” en in de “Apocalyps” van Ezra, waar hij de profeet Ezra instrueert over de waarheid. In de “Legenden van de Joden” is hij de engel die Jakob een nieuwe naam gaf. Hij leidt ook Abraham en markeert de deuren van de huizen van de Hebreeën in Egypte om hen te beschermen.

In het boek van Adam en Eva is Uriël de cherub die bij de poorten van Eden staat met een vlammend zwaard om de toegang tot de boom des levens te verhinderen. Hij was ook een van de engelen die Adam en Abel begroeven, en hij was het die Adam en Eva uit Eden leidde na de zondeval. In mystieke tradities is Uriël de engel van de zondag, de engel van de poëzie en een van de heilige sefrots.

DE ENGEL VAN GOD IS DE BESCHERMHEILIGE VAN HEN DIE WIJSHEID ZOEKEN

Aartsengel Uriël is de beschermheilige van hen die onwetendheid proberen uit te bannen. Bescherm leraren, spirituele leiders, priesters, filosofen, rabbijnen, goeroes, predikanten en iedereen die van spirituele wijsheid houdt. Hij is de aartsengel van de robijnen vlam, moedigt goddelijke dienstbaarheid aan en is de belangrijkste beschermengel. Met zijn goddelijke vlam helpt hij waarheid en wijsheid over de wereld te verspreiden.

Alle kwaliteiten van aartsengel Uriël maken hem tot een van de beschermengelen van spiritualiteit, wijsheid en toewijding aan de waarheid. Samen met de Beschermengel zorgt Uriel ervoor dat het pad van mensen recht is en hun visie helder. Zijn vlam wakkert het verlangen aan om te dienen in de missie van het ontwaken van het menselijk bewustzijn voor de vrede en glorie van God.

GOD’S VERHEFFING VAN AARTSENGEL URIEL

God verhief de rang van de kleine engel en veranderde hem in een aartsengel en plaatste een prachtige zon op zijn hoofd die op zijn borst neerdaalde als teken van hiërarchie. Hij gaf hem de gave van goddelijke kennis en eeuwig geheugen. Hij gaf hem ook de verantwoordelijkheid voor de planeet Aarde en benoemde hem tot heerser.

Na verloop van tijd werd de kleine engel getransformeerd in een immense Aartsengel die zijn eigen licht heeft en boven de sterren schijnt. Hij staat daarom bekend als de weldoener van de Aartsengel vanwege zijn werk, zijn bescherming en zijn goede geheugen.

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

AARTSENGEL URIËL, UITDRUKKING VAN GODS VURIGHEID

De Aartsengel Uriël wil de vurigheid van de Schepper uitdrukken. Hij symboliseert de almachtige energie die uitgaat van de geest van het bestaan. Hij wordt voorgesteld door een vuurvlam, die de missie symboliseert om het bewustzijn van de mens te schudden met de vurigheid die de waarheid vertegenwoordigt. De Aartsengel Uriël draagt een boek of boekrol bij zich, wat aangeeft dat zijn optreden dat van een hemelse toeschouwer is. Beheert de hoeveelheid gevoelens, emoties, gedachten en houdingen die mensen maken tijdens hun bestaan op het goddelijke vlak.

De Aartsengel Uriël is een van de engelachtige entiteiten die de beroemde zomerzonnewende kan besturen, die daarom straalt met zijn prachtige licht. De viering van deze gebeurtenis valt precies samen met het feest van de heiligen zoals Johannes. Dit is het moment waarop de zon het dierenriemteken Kreeft binnengaat en Venus op haar vurigst is. Het is geen toeval dat het feest van Sint Jan de hitte van de zomer vertegenwoordigt. De natuur wordt verlicht door het vuur van fysieke, sensuele en spirituele liefde.

DE AARTSENGEL URIËL VERBONDEN MET DE BARNSTEEN

Uriël symboliseert het vuur van Gods licht en wordt ook geassocieerd met de barnsteen, een steen met vele deugden en voordelen. Elke steen in de lithotherapie heeft zijn eigen deugden en wordt meestal geassocieerd met een mythisch persoon of hoger wezen.

In het geval van de aartsengel Uriël werd de barnsteen gekozen om te verwijzen naar de engel van God.

Ontdek onze Rozenkrans

 
(10 klantbeoordelingen)
28,90 
(7 klantbeoordelingen)
29,90 
(6 klantbeoordelingen)
34,90 

Rozenkrans

Zwarte rozenkrans

39,90 
52,90 
34,90 
(4 klantbeoordelingen)
33,90 

INOVOCATIE VAN DE AARTSENGEL URIËL

Met verve kun je hem aanroepen om te smeken en jezelf te bevrijden van haat, woede, boosheid en ongeduld. Hij kan je ook beschermen tegen boosdoeners en je voor altijd beschutten in oprechte, sublieme, onvoorwaardelijke liefde. Het vuur of de vlam die deze prachtige Aartsengel geeft, transmuteert en zuivert alle negatieve vibraties die aanwezig zijn in het bestaan van elk lichtwezen.

Wanneer je hem aanroept, kun je hem vragen de gevoelens die de geest van mensen verstoppen te transformeren in kwaliteiten. Deze kwaliteiten vullen hun ziel en hart met zachtheid, liefde, goedheid, geduld, gehoorzaamheid, vriendelijkheid en een grote mate van sereniteit. Met deze eigenschappen neutraliseren en onderwerpen we perverse entiteiten.

De Aartsengel Uriël heeft de deugd en genade om je te omringen met het licht van zijn vurige kroon, vol liefde, integriteit en barmhartigheid. Hij is ook belast met het waken over al die plaatsen waar Mariaverschijningen bestaan, door ze te vullen met zijn goddelijkheid.

Hij werd aangesteld om Adam en Eva uit het paradijs te verbannen, en om dezelfde reden moest hij de toegang tot Eden begeleiden met zijn zwaard van vuur en goddelijke liefde.

DE VOORWAARDEN VOOR DE AARTSENGEL URIËL OM ANDEREN TE HELPEN

Aartsengel Uriël heeft spectaculaire voorwaarden om anderen te helpen. Hij is de engelentiteit van de sefira Malkuth, wat de levensboom betekent die van de aarde uitgaat. Hij staat in permanente verbinding met het innerlijke vuur dat de planeet aarde bezit. Hij staat ook bekend als de Aartsengel die zorgt voor voorspoed, welzijn, fortuin en goddelijke uitbundigheid. Hij is ook verantwoordelijk voor het besturen van het mentale vlak.

Hij heeft de gave om geluk aan te trekken naar degenen die het nodig hebben en om er op de juiste manier om te smeken, of het nu materieel of spiritueel is. Hij bestuurt ook je kennis en ideeën, creativiteit, het goddelijke, oordelen, alchemie, astrologie, de stroming van de kosmos en de aard van de aarde.

Hij helpt ook graag mensen die moeilijke tijden doormaken. De Engel verschaft helderheid om interpersoonlijke, sociale en professionele moeilijkheden harmonieus op te lossen. Hij kan ook de perfecte omgeving creëren voor het ontwikkelen van creativiteit en vooruitgang. Het is altijd deze aartsengel die gezondheidsprofessionals, opvoeders en in het juridische aspect ondersteunt, met andere woorden iedereen die anderen dient.

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

DE VERSCHILLENDE INTERVENTIES VAN DE AARTSENGEL URIËL

De Aartsengel Uriël, met zijn vurige goddelijke vuur, komt ook tussenbeide in liefdeszaken. Hij staat bekend als een man van romantiek, tederheid, subtiliteit en zachtheid. Als het gaat om de liefde van koppels, geeft de Aarde Engel hen stabiliteit en overwint de liefde tussen hen. Hij belooft hen ook een betere toekomst, met economische stabiliteit en sentimentele en spirituele stabiliteit. Hij bevordert vertrouwen, loyaliteit en constante communicatie tussen geliefden.

Als het om studies gaat, geeft deze engelachtige godheid er de voorkeur aan deze te verkrijgen door zijn eigen ervaring en het werk dat hij met zijn handen doet; hij wordt niet aangetrokken door zich te concentreren op lezen en studeren.

De familie-eenheid is van groot belang voor deze Aartsengel. Hij toont zich vriendelijk, vrijgevig en behulpzaam in huishoudelijke taken. Hij heeft aandacht voor familieleden. Zijn belangrijkste zorg voor het gezin is vrede, vreugde, rust en spirituele kalmte. Als deze Aartsengel dit bereikt, voelt hij zich volledig vervuld.

AARTSENGEL URIEL GEBED

Glorieuze Aartsengel Sint Uriël doe voorbede voor mij en help me vrij te zijn van alle gevaar en tegenspoed. Glorieuze Aartsengel Sint Uriël, ik smeek uw voortdurende zorg om vrede te bereiken. Glorieuze Aartsengel Sint Uriël, omhul mij met uw rode kleur en help mij om vervuld te zijn van uw zegeningen van kracht, moed en uithoudingsvermogen. Mijn beschermer, schenk mij de genade die ik vraag (doe uw verzoek) als het voor het welzijn van mijn ziel en de hele wereld is. Begeleid me en leid me bij elke stap tot ik het Eeuwige Leven en de Goddelijke Liefde bereik. Amen.

O God, op voorspraak van uw glorieuze Aartsengel Sint Uriël, begeleid mij, leer mij en leid mijn stappen totdat ik hier het eeuwige leven bereik.

Meest machtige Aartsengel Uriel, jij die het licht van God bent, help me om mijn dagelijks leven te vergeestelijken, breng me in harmonie met Moeder Aarde, respecteer en bemin haar. Zegen mij met uw geschenk van materiële en spirituele overvloed, help mij mijn idealen te verwezenlijken en maak van mijn lichaam een heiligdom dat waardig is om Gods kracht te ontvangen en te manifesteren. Amen

Glorieuze Aartsengel Sint Uriël, ik smeek uw voortdurende zorg om vrede te bereiken.

Glorieuze Aartsengel Sint Uriël, omhul mij met uw rode kleur en help mij om vervuld te zijn van uw zegeningen van kracht, moed en uithoudingsvermogen.

Mijn beschermer, schenk mij de genade die ik vraag (doe uw verzoek) als het voor het welzijn van mijn ziel en de hele wereld is.

Begeleid me en leid me bij elke stap tot ik het eeuwige leven en de goddelijke liefde bereik. Amen.”

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

GEBRUIK VAN DE AARTSENGEL URIËL IN TAROTKAARTEN

In de traditionele tarotkaarten wordt de Aartsengel Uriël ook als volgt voorgesteld: De Kluizenaar, De Duivel en de Dood kaarten. Als het orakel haar in een van de letterafdrukken laat zien, kun je er zeker van zijn dat de Aartsengel Uriël in je leven aanwezig zal zijn als een spirituele gids. In feite brengt de Aartsengel Uriël zijn krachtige hulp naar helderziende lezingen en geeft kracht voor continuïteit.

Als de consultatie wordt uitgevoerd en de Tarotkaart de Aartsengel Uriël symboliseert en deze naar boven verschijnt, betekent dit dat de consulent waarschijnlijk tot inkeer zal komen. Dit zal hen in staat stellen een nieuw leven te beginnen. De Aartsengel die aandacht schenkt manifesteert ook zijn verlangen om tot inkeer te komen, om eerlijk te zijn tegen zichzelf en om hulp te smeken in de nieuwe cyclus die hij zal aangaan.

Als de Tarotkaart omgekeerd werd gepresenteerd, betekent dit dat hij een verdiende straf zal krijgen voor de fouten die hij in het verleden heeft gemaakt. Bovendien moet de persoon oprecht berouw tonen. De kaart symboliseert ook moeilijke situaties die de slechte man doormaakt en die je moet overwinnen om verder te kunnen. Je moet ook een oprecht leven beginnen dat gebaseerd is op vergeving en vol is van Gods liefde.

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

ROEP DE AARTSENGEL URIËL AAN, DE ENGEL VAN VUUR

Aartsengel Uriël is de engel van vuur, licht en hoop. Hij brengt troost en hoop aan de onderdrukten. Hij versterkt ook de harmonie in paren, want hij is een engel van de romantiek.

Op basis van de informatie die we hebben ontvangen, kunnen we zeggen dat je nu een expert bent in zaken die te maken hebben met de aartsengel Uriël. Je kunt nu al je vragen over deze engel van God beantwoorden. Om je te helpen deze aartsengel in je leven aan te roepen, hebben we religieuze rozenkransen beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *