Christelijke sieraden bestaan al sinds de kerstening van het Romeinse Rijk onder Constantijn. En tot op de dag van vandaag vind je deze religieuze sieraden in elke juwelierszaak ter wereld. Sterker nog, meer dan 50% van de katholieke christenen heeft een ketting in de vorm van een kruis.

Je kunt zelfs kiezen uit een breed assortiment christelijke kruissieraden: kettingen, hangers, armbanden, oorbellen, ringen en meer. Maar weet je precies wat het betekent om er een te dragen? We hebben dit artikel samengesteld om je het antwoord te geven.

Als je meer wilt weten over onze prachtige religie, aarzel dan niet om onze volgende blogartikelen te raadplegen:

In dit artikel vind je

  • De geschiedenis van het kruisbeeld als heilig sieraad
  • De geschiedenis van de kruisketting
  • Kruissieraden voor mannen en vrouwen

Laten we nu beginnen met het artikel.

Ontdek onze collecties christelijke sieraden en vind het perfecte devotieobject om je te vergezellen in je dagelijkse gebeden: 

1) Christelijke sieraden : Geschiedenis van het “kruisbeeld

A. VERSCHIJNING VAN HET GLORIEUZE KRUIS: RELIGIEUZE KERK

Na de Protestantse Reformatie in de 16e eeuw behielden Lutheranen over het algemeen het ornamentele en ceremoniële gebruik van het kruis. Gereformeerde kerken verzetten zich echter tegen dit gebruik tot in de 20e eeuw. Sierkruisen begonnen te verschijnen op kerkgebouwen en communietafels. De Church of England behield de ceremoniële ondertekening met het kruis in de doopritus. Sinds het midden van de 19e eeuw zien Anglicaanse kerken een opleving in het gebruik van het kruis. Het kruisbeeld is echter bijna volledig beperkt tot privé devotie. Christelijke devotie ter nagedachtenis aan de Menswording.

Met de komst van het christendom werd er een nieuw belang gehecht aan het kruisbeeld. Het werd niet alleen gezien als een symbool van Christus, maar ook als zijn offer voor de mensheid. Na verloop van tijd werd het een symbolisch sieraad dat vaak gedragen werd door mensen die in de kerk geloofden.

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

B. VOORSTELLING VAN DE CRUCIFIXIE

Gedurende enkele eeuwen na Constantijn richtte de christelijke devotie tot het kruis zich op de overwinning van Christus op de machten van het kwaad en de dood. De eerste kruisbeelden (kruizen met een afbeelding van Christus) toonden de levende Jezus die aan het kruis genageld was. Met zijn ogen open en uitgestrekte armen was de goddelijkheid in elk kruisbeeld zichtbaar.

In de 4e eeuw begonnen kunstenaars echter de realistische aspecten van het lijden en sterven van Christus te benadrukken. Vervolgens vertoonden de westerse voorstellingen van de kruisiging, of ze nu geschilderd of gebeeldhouwd waren, een toenemende finesse in de suggestie van pijn en kwelling. Romeinse kruisbeelden tonen vaak een koninklijke kroon op het hoofd van Christus. In de 20e eeuw legde het rooms-katholicisme nieuwe nadruk op kruisbeelden in liturgische omgevingen. Christus aan het kruis is gekroond, geïnvesteerd als koning en priester, en de sporen van zijn lijden zijn veel minder zichtbaar.

C. KRUISSIERADEN: GESCHIEDENIS & SYMBOLIEK

Het kruis, het belangrijkste symbool van de christelijke religie, herinnert aan de kruisiging van Jezus Christus en de verlossende weldaden van zijn passie en dood. Het kruis is daarom zowel een teken van Christus zelf als van het christelijk geloof. In ceremonieel gebruik kan het maken van het kruisteken, afhankelijk van de context, een daad van geloofsbelijdenis, een gebed, een toewijding of een zegen zijn. Veel mensen houden hun kruis thuis en dragen het alleen op misdagen in het huis van de Heer. We kunnen deze mensen een Latijns-christelijk kruis of crucifix om hun nek zien dragen.

D. BETEKENIS VAN CHRISTELIJKE RINGEN

Bij kruissieraden denken we meestal aan christelijke kruishalskettingen. Vanwege hun trend en hun plaats in de christelijke wereld is de kruisketting zelfs een van de religieuze sieraden die het meest gedragen worden door christenen. Maar als we wat beter kijken naar alle vormen van religieuze sieraden die er zijn, dan zijn het waarschijnlijk de religieuze ringen die het vaakst iemands passie voor Christus uitdrukken.

Elke religieuze ring in roestvrij staal, massief zilver of diamant behoudt de geest van het christendom. Zoals bijvoorbeeld deze sublieme nonnenring voor een vrouw, gegraveerd met een Latijns-christelijk kruis.

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

En voor mannen? Wel, er zijn verschillende soorten religieuze ringen voor mannen en vrouwen. Net als een kruisketting helpt een religieuze ring je om je geloof te versterken.

E. CHRISTELIJKE ARMBANDEN DRAGEN

Als we je hebben verteld over religieuze ringen, moeten we je ook vertellen over religieuze armbanden. Kruisarmbanden werden over de hele wereld gedeeld, lang nadat christelijke kettingen wijdverspreid werden. Net als religieuze ringen waren ze een andere manier om je wil aan de Heer uit te drukken.

Tegenwoordig vind je verschillende modellen religieuze armbanden die allemaal gemaakt zijn als eerbetoon aan de Zoon van God. 🙏

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

Na de religieuze armband was het de ankerarmband die op de eerste plaats kwam, niet vanwege zijn religieuze betekenis, maar vanwege zijn populariteit en schoonheid, die ons deed denken aan het christelijke symbool van het Camargue-kruis.

2) Geschiedenis van de christelijke ketting

A. DE EERSTE CHRISTENEN

De geschiedenis van de kruisketting begint met de Heer Jezus Christus die het kruis de heuvel op droeg naar de berg Golgotha. Het kruis wordt ook wel “het kruis van Golgotha” genoemd. De man die het kruis draagt met een ketting of leren halsketting buigt voor het kruis van Golgotha ter herinnering aan het offer van Christus. De vroege christenen van Efeze begonnen het kruis te gebruiken als symbool van hun geloof in de dood en wederopstanding van Jezus Christus, de Zoon van God en Redder Messias. Als zodanig was het ook een symbool van bevrijding en vrijheid. Het kan gezien worden als de nieuwe vlag van een nieuw onafhankelijk land. Toen de Heer Jezus verklaarde dat zijn koninkrijk zou komen, werden gelovigen bevrijd van veroordeling en angst.

Het dragen van symbolen aan kettingen was al gebruikelijk in die tijd van de geschiedenis toen Jezus Christus werd gekruisigd en drie dagen later opstond uit de dood. Omdat het kruis een symbool van het geloof werd, was het niet meer dan logisch dat het ook als halsketting werd gedragen. De eerste christenen, vooral in Romeinse steden als Athene en Jeruzalem, riskeerden daarmee echter het martelaarschap. Door het kruis in die tijd te dragen, trotseerden ze zowel de Romeinse heidense traditie als de Joodse religieuze autoriteit. Het was een krachtige daad van verzet, een uitdrukking van hun geloof en een figuurlijke manier om te laten zien dat zij ook hun eigen kruis droegen door de Heer Jezus te volgen.

B. DE VOORDELEN VAN KRUISKETTINGEN

Kruisen hebben een geestelijke kracht die verbonden is met de kracht, de sterkte, de autoriteit en de bewezen macht van de Heer Jezus om lief te hebben, te beschermen, te genezen en te redden. Er zijn talloze getuigenissen van het kruis dat levens redt en het kwaad verijdelt. Vormen van het kruis werden al lang voor de christelijke jaartelling gebruikt als symbolen, religieus of anderszins. Maar het is niet altijd duidelijk of ze alleen maar tekens van identificatie of bezit waren, of dat ze van betekenis waren voor geloof en aanbidding.

Ontdek onze christelijke kettingen

 

Kruis Ketting

Hart en kruis ketting

(1 klantbeoordeling)
29,90 

Kruis Ketting

Ketting Kruis Gekleurd

29,90 

Kruis Ketting

Boho Ketting

54,90 
34,90 
29,90 

Kruis Ketting

Ketting met roze kruis

42,90 

Kruis Ketting

Sint Marie ketting

29,90 

Kruis Ketting

Kruis en oog ketting

24,90 

God kijkt in iemands hart en weet waarom hij een kruis draagt. We moeten ons realiseren dat wat we dragen invloed heeft op ons leven. De positieve effecten van een kruis komen voort uit het feit dat we de betekenis hebben gevonden die een christelijk kruis in ons leven kan hebben. We weten waar het eerste kruis vandaan kwam en we weten dat we door het te dragen het offer van Jezus eren. Het delen van het kruis van Christus is en blijft van groot belang voor de Heer.

C. HET DRAGEN VAN EEN CHRISTELIJKE KETTING

In de loop der tijd is het dragen van een kruis als halsketting steeds gebruikelijker geworden. In vrije landen wordt het dragen van een kruis algemeen geaccepteerd als een uiting van geloof in de vorm van vrijheid van meningsuiting en keuze van persoonlijke stijl. Christelijke en katholieke kerken geven nieuwgelovigen vaak een ketting met een kruisje bij hun doop, die sommigen de rest van hun leven dragen als symbool van hun toewijding aan het geloof. Tegenwoordig zijn we gezegend met een ruime keuze aan kettingen met kruisjes in internetwinkels. U zult een van de eersten zijn die kan genieten van een snelle, gratis levering wanneer u uw religieuze ketting online bestelt. 😇

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

D. WELKE KRUISKETTING MOET IK KIEZEN?

Naast een eenvoudig Latijns kruis vind je een ruime keuze aan ontwerpen waarin kruisbeelden en christelijke kruizen op verschillende manieren worden weergegeven. Van simplistische kruizen en crucifixen tot oversized kruizen die het middelpunt van je ensemble kunnen worden. Je kunt kruizen vinden in een grote verscheidenheid aan ontwerpen. Bijvoorbeeld het Maltezer kruis, het Keltische kruis, het Jeruzalem kruis, het Camargue kruis, het Lotharingse kruis en vele andere.

Welk kruis je kiest, hangt niet alleen af van de grootte en het gewicht, maar ook van de geschiedenis en het belang ervan in je leven. Als je het moeilijk vindt om een kruisje te kiezen, nodigen we je uit om ons artikel over de betekenis van kruisjeskettingen te lezen. Na dit artikel weet je welk christelijk kruis het beste bij jou past!

E. WAAROM EEN ZILVEREN KRUIS KETTING DRAGEN?

Onze sieraden zijn gemaakt van 55% tot 91,7% sterling zilver en zijn dus niet alleen mooi, maar ook van hoge kwaliteit. Voeg daar ontwerpen aan toe die passen bij de smaak van degenen die ze dragen.

Je vindt zilveren christelijke kruiskettingen die perfect passen bij formele of religieuze kleding voor een priester of non. Maar ook stukken die gemakkelijk op het werk gedragen kunnen worden of toegevoegd kunnen worden aan je heilige dag outfit of andere festiviteiten. Ze zouden ook het ideale cadeau zijn voor iemand die zijn geloof in de Heer wil vergroten. 🕊️

3) Kruisjuwelen voor dames en heren

A. CHRISTELIJKE SIERADEN VOOR DAMES

WAAROM DRAGEN VROUWEN RELIGIEUZE SIERADEN?

Voor een buitenstaander kan het dragen van een kruis ongepast lijken. Maar voor degenen die de transformerende kracht ervan hebben ervaren, is het de remedie geworden voor veel vrouwen en de wereld. 😷 Blijkbaar draagt meer dan de helft van de 2,2 miljard katholieken een kruisje. Er wordt gezegd dat vrouwen het kruis het meest dragen, of het nu een religieuze ring, armband, ketting of zelfs oorbellen zijn. De vraag blijft: waarom dragen vrouwen een christelijk kruis?

Als je ziet dat beroemdheden zoals Kim Kardashian een christelijk kruis dragen en het in haar make-up garderobe bewaren, is het antwoord meer dan duidelijk! Het dragen van een eenvoudig kruis of crucifix maakt deel uit van de zoektocht van een vrouw naar geloof in haar leven. Dit is om haar geloof in religie te ondersteunen en het kruis te verheerlijken waar Jezus Christus zichzelf opofferde. De schoonheid die aan bepaalde christelijke kruizen wordt toegevoegd, is ook een meer dynamische manier om haar passie met haar geliefden te delen. Er zijn genoeg andere juwelen van diamanten, goud of zilver met symbolen die groter of indrukwekkender zijn dan een eenvoudig Latijns kruis.

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

B. CHRISTELIJKE SIERADEN VOOR HEREN

WAAROM DRAGEN MANNEN RELIGIEUZE SIERADEN?

De eerste mannen die een kruis droegen, waren de eerste christenen en discipelen van Jezus Christus. Zij droegen het als een goddelijk symbool van Gods spirituele kracht. Het kruis was niet alleen het heilige teken van Jezus’ offer, het was ook een goede manier om het geloof van de discipelen te verspreiden onder toekomstige bekeerlingen die Gods woord wilden volgen. Het dragen van het kruis was ook een manier om hun religie volledig uit te dragen, waar ze ook naartoe gingen. Ze schaamden zich niet voor hun geloof en konden zelfs vervolgd worden voor het dragen van het symbool van het kruis.

In de moderne tijd is het dragen van een kruis een vorm van aanbidding geworden. Veel mannen zijn geïnspireerd door specifieke geloofsovertuigingen of sekten. Anderen zijn gewoon persoonlijke uitingen van geloof. Tegenwoordig zien we steeds meer mannen die het kruis van Jezus dragen in een poging om bij hun kleding te passen. Aan de andere kant, als het alleen voor de stijl was, waarom zou je dan een kruis als decoratief accessoire nemen? Sterker nog, zelfs als we goed kijken, dragen veel mannen een kruis zonder dat ze kerkgangers zijn. Dit betekent zeker dat een zoektocht naar geloof zich in hun leven heeft gemanifesteerd. Door een christelijk kruis te dragen, voelen ze een bron van beschermende energie van God die hen geluk zal brengen.

C. IS HET EEN ZONDE OM KRUISSIERADEN TE DRAGEN?

Er wordt vaak gediscussieerd over de vraag of christenen religieuze sieraden moeten dragen. Hoewel de Schrift geen directe uitspraak doet over de vraag of religieuze sieraden goed of slecht zijn, zijn er enkele Bijbelse principes die op deze vraag kunnen worden toegepast. Vanuit praktisch oogpunt kunnen we ons ook afvragen: helpt het dragen van dit specifieke religieuze sieraad mij om God te dienen en mijn geloof te delen? Verheerlijk ik het offer van Christus? Zal dit kruis mij innerlijk geluk brengen? Zo ja, dan is het waarschijnlijk een goed idee om er een te dragen. Zolang het dragen van een kruis geen kwade bedoelingen heeft, kun je het kruis van Christus dragen. 😌

Jezus Christus stierf voor alle zonden van de wereld zodat wij eeuwig leven konden hebben. God verandert mannen en vrouwen door de boodschap van het kruis van Christus. God ontwierp het kruis om Satan, de bedrieger, te verslaan en Satans macht werd gebroken aan het kruis. “De Zoon van God is verschenen om de werken van de duivel te vernietigen” (1 Johannes 3:8, ESV). Door het kruis versloeg God niet alleen Satan, maar kwam Hij ook dichter bij de mens. Dit is heerlijk nieuws!

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

4) Kies je christelijke sieraden🙏

Zoals je uit dit artikel hebt kunnen opmaken, is het dragen van christelijke kruissieraden een manier om uiting te geven aan je geloof en je verbondenheid met het christendom. Het betekent ook dat je de Heer Jezus Christus hebt aanvaard als je Verlosser. Het kruis is het ultieme symbool van de Passie van Christus, het immense offer dat God bracht om ons toegang te geven tot het eeuwige leven.

Draag jij een halsketting? Ken je iemand die dat doet? Wil je het verhaal achter dit sieraad weten? Dan hebben we een uitstekende blog die al je vragen zal beantwoorden.

Je kunt het Chétrienne Cross sieraad kiezen dat het beste bij je past, rekening houdend met je voorkeuren: ketting, hanger, armband, oorbellen en ring.

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *