De medaille van Sint Benedictus is een van de bekendste christelijke sieraden. De geschiedenis ervan, die we in dit artikel zullen ontdekken, gaat vele jaren terug. Het is ook een religieus symbool dat moeilijk te begrijpen is door alle letters die op de medaille staan.

Daarom hebben we besloten diepgaand onderzoek te doen om de ware betekenis van de letters op de medaille van Sint-Benedictus en de oorsprong ervan te achterhalen en met jullie te delen.

Als je meer wilt weten over onze prachtige religie, aarzel dan niet om onze volgende blogartikelen te raadplegen:

Je vindt ze hieronder:

  • De presentatie van de Medaille van Sint Benedictus
  • De betekenis van de medaille van Sint Benedictus
  • De medaille van Sint Benedictus om de duivel te verslaan
  • De medaille van Sint Benedictus en de christelijke kruizen

Laten we nu beginnen met het artikel!

Ontdek onze collecties christelijke sieraden en vind het perfecte devotieobject om je te vergezellen in je dagelijkse gebeden: 

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

DE MYSTERIËN VAN DE SINT BENEDICTUS MEDAILLE

Net als elk ander sieraad kunnen christelijke sieraden gedragen worden als kledingaccessoire. Kruis oorbellen of een ring met de beeltenis van de Heilige Maagd kunnen gedragen worden naar het werk of gewoon tijdens een wandeling. Mensen denken vaak dat christelijke sieraden alleen geschikt zijn voor in de kerk, maar dat is niet waar. Ze kunnen voor elke gelegenheid gedragen worden, net als elk ander sieraad.

De Sint-Benedictuspenning is een bijzonder sieraad. Ook al ziet het er niet zo uit, het is een sieraad. De medaille kan een mooie hanger zijn als je hem aan je halsketting vastmaakt. De inscripties op de medaille hebben een specifieke betekenis, zoals we hierboven hebben gezien. De medaille symboliseert dus ook iets, vooral voor katholieke gelovigen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de Sint-Benedictusmedaille de kracht heeft om de duivel te verjagen. Het is dus een voorwerp dat gebruikt kan worden om de macht die Satan over ons heeft te minimaliseren. Tot slot kan de medaille ook gebruikt worden om gebeden te begeleiden.

Kortom, de Sint-Benoît medaille is echt een bijzonder sieraad. Zelfs niet-christenen zijn erin geïnteresseerd. De tekeningen erop zijn zo gedetailleerd en lijken zo mysterieus dat het meteen duidelijk is dat dit een

object van grote kracht is.

Ontdek onze christelijke ringen

 
39,90 
(1 klantbeoordeling)
36,90 
36,90 

Christelijke Ringen

Zegelring Christelijk Kruis

(7 klantbeoordelingen)
36,90 
29,90 

Christelijke Ringen

Heilig Hart Christelijke Ring

(8 klantbeoordelingen)
36,90 

Christelijke Ringen

Christelijke Ring Antiek Kruis

(2 klantbeoordelingen)
38,90 
48,90 

1) MEDAILLE VAN SINT BENEDICTUS: JUBILEE MEDAL

Sint Benedictus had een diep geloof en toewijding aan het kruis die hij doorgaf aan opeenvolgende generaties Benedictijnen. Het was deze toewijding die christenen inspireerde om medailles in zijn naam te ontwerpen. Op deze medailles werd Sint-Benedictus vaak afgebeeld met een kruis in de ene hand en de Regel van Benedictus in de andere. ✞ 📕 In de loop der jaren zijn de grote letters rond het kruis op de achterkant gegraveerd. De Benedictusmedaille die we vandaag kennen staat bekend als de Jubileummedaille en werd in 1880 gemaakt onder toezicht van de monniken van Montecassino om de 1400ste verjaardag van de geboorte van Sint Benedictus te vieren.

In de loop der jaren hebben vele ambachtslieden in het maken van religieuze sieraden verschillende religieuze medailles van Sint Benedictus gemaakt. Als je een medaille van Sint Benedictus wilt kopen, delen we enkele prachtige originele medailles van Sint Benedictus van Nursia met je.

A. DE MEDAILLE VAN SINT BENEDICTUS: SYMBOLIEK

Op het eerste gezicht zie je dat de Sint-Benedictusmedaille vol afbeeldingen, letters en woorden staat. Het is de moeite waard om het te bestuderen, want elke afbeelding die je tegenkomt heeft een betekenis. Eenmaal uitgelegd, zul je een rijk begrip hebben van de medaille van Sint Benedictus, die een ware spirituele schat is. Aan weerszijden van Benedictus staan sokkels. De rechter sokkel bevat een beker wijn en de andere een raaf die op het punt staat weg te vliegen. Beide staan voor de pogingen van bepaalde monniken om Sint Benedictus te doden. Hij is gered door de Heer en dit herinnert ons eraan dat Christus altijd degenen die hem aanroepen zal komen redden.

B. MEDAILLE VAN SINT BENEDICTUS: OORSPRONG VAN DE JUBILEE MEDAL

Oorspronkelijk had de medaille van Sint Benedictus de vorm van een kruis en de katholieke traditie vertelt dat Bruno d’Egisheim-Dagsbourg, de toekomstige paus Leo IX, als jonge Benedictijn bijna stierf aan een slangenbeet. Hij schreef zijn uiteindelijke herstel toe aan dit Benedictijnse kruis. Hij was vermagerd, kon zelfs niet meer spreken en de meeste mensen lieten hem in de steek. Toen kreeg Bruno een visioen van een lichtgevende ladder die naar de hemel reikte. Op de ladder zag hij de heilige Benedictus die een stralend kruis vasthield waarmee hij Bruno aanraakte en hem onmiddellijk genas. De verschijning verdween onmiddellijk. Toen hij paus werd in 1049, herschiep Leo IX het in de vorm van een medaille waaraan hij zegeningen en aflaten toekende.

C. GOEDKEURING VAN DE MEDAILLE DOOR PAUS BENEDICTUS XIV

Vincent de Paul had een sterke devotie voor dit sacrament en vroeg zijn Zusters van Liefde om de medaille aan hun rozenkrans te bevestigen. Dit is vandaag de dag nog steeds een algemeen gebruik. Paus Benedictus XIV keurde het gebruik van de Sint-Benedictusmedaille in 1742 plechtig goed en beval het de gelovigen aan. Hij ontwierp de medaille in 1880 voor de 1400ste verjaardag van de geboorte van Sint Benedictus, onder toezicht van de prior van Montecassino, de zeer eerwaarde Boniface Krug (1838-1909) van Monte Cassino in Italië. Monte Cassino kreeg het exclusieve recht om deze medaille te slaan, waaraan speciale Jubileummedailles verbonden waren. De jubileummedaille werd voor het eerst geproduceerd in de Archabdij Saint-Martin in Beuron, Duitsland, op verzoek van Prior Boniface.

Ontdek onze christelijke kettingen

 

Kruis Ketting

Hart en kruis ketting

(1 klantbeoordeling)
29,90 

Kruis Ketting

Ketting Kruis Gekleurd

29,90 

Kruis Ketting

Boho Ketting

54,90 
34,90 
29,90 

Kruis Ketting

Ketting met roze kruis

42,90 

Kruis Ketting

Sint Marie ketting

29,90 

Kruis Ketting

Kruis en oog ketting

24,90 

2) BETEKENIS VAN DE MEDAILLE VAN SINT BENEDICTUS

Zoals alle sacramenten dient de medaille van Sint-Benedictus van Nursia om ons te herinneren aan God en zijn plaats in ons leven. Ze herinnert ons eraan onze naasten te dienen en lief te hebben. Deze religieuze medaille wordt zeer gewaardeerd door de Kerk en wordt vaak gegeven aan mensen die geestelijk getroffen of gekweld zijn. Als je eenmaal een medaille van Sint Benedictus hebt, zorg er dan voor dat je hem bij je houdt. Als je hem in geloof gebruikt, zal hij je zeker leiden naar een grotere liefde voor en waardering van God. 🙏

A. MEDAILLE: ZIJDE VAN HET KRUIS

De voorkant van de medaille voor het Sint-Benedictusjubileum is gegraveerd met een kruis waarop de letters CSSML op de verticale balk en NDSMD in de dwarsbalk staan. De letters staan voor de Latijnse woorden Crux Sacra Sit Mihi Lux: Non Draco Sit Mihi Dux, wat betekent “Moge het Heilige Kruis mijn licht zijn”: “Moge de duivel niet mijn gids zijn”. De letters CSPB in de 4 hoeken rond het kruis staan voor Crux Sancti Patris Benedicti in het Latijn en Croix Saint Père Benoît in het Frans.

Rond de buitenrand van de medaille staan de letters V.R.S.N.S.M.V. – S.M.Q.L.I.V.B, wat in het Latijn Vade Retro Satana betekent: Ga van Satan af, Nunquam Suade Mihi Vana: Stel mij nooit nutteloze dingen voor, Sunt Mala Quae Libas: Wat je mij aanbiedt is slecht, Ipse Venena Bibas: Drink je eigen vergif. Bovenaan de medaille staat het Benedictijnse motto, “PAX” wat “PEACE” betekent.

B. MEDAILLE: ZIJDE VAN SINT BENEDICTUS

Op de achterkant van de medaille van Sint Benedictus staat de figuur van Benedictus die een kruis en de Heilige Regel vasthoudt. Links van de medaille staat de vergiftigde beker (slang binnenin) die brak toen hij er het kruisteken overheen maakte. Aan de andere kant draagt de raaf het vergiftigde brood weg. 🍞 Boven de beker en de raaf staan de woorden Crux S. Patris Benedicti, wat “Kruis van de Heilige Vader Benedictus” betekent.

Op de buitenrand van de medaille staat de inscriptie: Eius In Orbitu Nostro Preasentia Muniamur: “Mogen we gesterkt worden door zijn aanwezigheid bij onze dood. Onder de voeten van Benedictus staan de datum en plaats van de eerste gieting van de medaille: EX S M CASSINO MDCCCLXXX – “Archabbey of Monte Cassino 1880.”

C. CRUCIFIX VAN SINT BENEDICTUS

De combinatie van kruisbeeld en medaille van Sint Benedictus staat bekend als “Het Kruis van een Gelukkige Dood”. Niet alleen vanwege de exorcistische eigenschappen van de medaille en de afbeelding van het lichaam van Christus, maar ook vanwege het speciale patronaat van Sint Benedictus op basis van zijn dood, dat paus Sint Gregorius de Grote (540-604) beschreef in zijn Dialoog :

Zes dagen voordat hij deze wereld verliet, gaf hij het bevel om zijn grafkelder te openen, en onmiddellijk in doodsnood vallend, begon hij flauw te vallen onder invloed van een brandende hitte. Omdat zijn ziekte van dag tot dag toenam, beval hij op de zesde dag zijn monniken hem naar het oratorium te dragen, waar hij zich wapende om het Lichaam en Bloed van de Verlosser Christus te ontvangen. En terwijl hij zijn zwakke lichaam in de handen van zijn discipelen hield, stond hij met zijn handen ten hemel geheven en terwijl hij zo bad, gaf hij zijn geest over. Een plenaire aflaat wordt verleend, onder de gebruikelijke voorwaarden, aan iedereen die in het uur van overlijden het kruisbeeld/de medaille van Sint Benedictus kust, aanraakt of op een andere manier vereert en zijn of haar ziel aan Gods zorg en bescherming toevertrouwt.

Ontdek onze Crucifixen

 

Crucifix

Gouden Crucifix

(3 klantbeoordelingen)
34,90 
(7 klantbeoordelingen)
38,90 
(9 klantbeoordelingen)
34,90 

Crucifix

Crucifix Bruin

(4 klantbeoordelingen)
40,90 
40,90 

Crucifix

Rood crucifix

40,90 
(1 klantbeoordeling)
29,90 
(4 klantbeoordelingen)
26,90 

3) DE MEDAILLE VAN SINT BENEDICTUS: DE DUIVEL VERSLAAN

Hoe versloeg Sint Benedictus de duivel met het kruis van Christus?

Het korte antwoord is dat de duivel bang is voor de Heer. Wanneer iemand de medaille van Sint Benedictus of het kruis van Sint Benedictus draagt, wordt hij er voortdurend aan herinnerd om aan Christus te denken. Zelfs bij de loutere vermelding van de naam Jezus Christus deinst de duivel terug. Denk aan het geloof (wonderen) en de liefde waartoe Sint-Benedictus tijdens zijn leven werd opgeroepen. Hieronder staan enkele voorbeelden van de wonderen en bovennatuurlijke kracht van Sint-Benedictus, die bewijzen dat Sint-Benedictus een heel bijzonder persoon was die God op aarde bracht.

A. WONDER VAN HET VERGIFTIGDE GLAS

Toen de abt van een nabijgelegen klooster stierf, overtuigden de monniken van de abdij na veel overredingskracht Benedictus om hun abt te worden. Als abt liet Benedictus hen inzien dat ze afgedwaald waren van het ware pad van heiligheid. Ze wilden zich niet bekeren, spanden samen om hem te doden en zo gebeurde het wonder van de vergiftigde wijn. Sint Benedictus maakte het kruisteken en het glas versplinterde. ✝️ Nadat hij Gods barmhartigheid en vergeving over hen had gevraagd, verliet hij hun klooster en keerde terug naar de woestijn en zijn eenzame leven.

B. WONDER VAN HET VERGIFTIGDE BROOD

In een klooster werd een priester jaloers op de deugden van Benedictus, zelfs op zijn succes om meer mensen naar een beter leven te leiden. Hij stuurde Benedictus een brood met vergif. Benedictus wist dat het brood vergiftigd was en gaf het hele brood aan een kraai die elke avond de kruimels kwam oprapen. Hij beval de raaf, in de naam van Jezus Christus, het brood te nemen en het achter te laten op een plek waar niemand het kon vinden.

C. HET WONDER VAN HET VERPLAATSEN VAN EEN STEEN

Later in zijn leven werd Benedictus benaderd door een groep mannen die hevig worstelden tegen het gewicht van een steen die ze moesten verplaatsen voor het klooster dat ze aan het bouwen waren. Niets wat ze probeerden kon de steen verplaatsen. De broeders geloofden dat het gewicht van de duivel erop rustte. Benedictus bad over de steen en zegende hem. De broeders droegen de steen weg alsof hij geen gewicht had.

D. DE WAARDE VAN SINT BENEDICTUS IN DE SAMENLEVING

De meeste mensen, ook katholieken, beseffen niet hoeveel de Kerk, Europa en de wereld te danken hebben aan de heilige Benedictus van Nursia. Alleen al de aanwezigheid van zijn monniken in hun kloosters is een stabiliserende en beschavende factor geworden, waar ze zich ook gevestigd hebben. Het was vanuit deze centra van leren en bidden dat de monniken en nonnen ijverig hun evangelisatiewerk voortzetten. Het is de moeite waard om erop te wijzen dat veel van de grootste steden van Europa hun leven begonnen als vervallen benedictijnenkloosters. München is het Duitse woord voor monnik. Monaco aan de Côte d’Azur is het Italiaanse woord voor monnik.

Het is een schande dat zoveel mensen in het Westen, waaronder katholieken, geen idee hebben wat Benedictus en zijn volgelingen, van wie velen in heilige duisternis werkten, voor het christendom hebben gedaan. Bijna al deze kloosters hadden kloosterscholen voor jongeren. Veel van deze scholen werden uiteindelijk universiteiten, de eerste universiteiten ter wereld: de katholieke kerk creëerde de eerste universiteiten ter wereld. Sint Benedictus van Nursia, Italië (480-543 n.Chr.), tweelingbroer van Sint Scholastica, is de vader van het westerse monnikendom. Zijn Regel werd de basis voor de organisatie van vele religieuze ordes, waaronder de Franciscanen en Dominicanen.

Ontdek onze christelijke hangers

 

Kruis Hanger

Roze Kruis Hanger

44,90 
39,90 
34,90 

Kruis Hanger

Hanger Kruis Medaille

29,90 

Kruis Hanger

Keltisch kruis hanger

39,90 
44,90 
40,90 
44,90 

4) MEDAILLE VAN DE HEILIGE BENEDICTUS: CHRISTELIJKE SIERADEN

A. GEBED VAN DE HEILIGE BENEDICTUS MEDAILLE

Een medaille van Sint Benedictus is een sacrament. Ze kan door elke priester of diaken worden gezegend. Hier is een gebed van Sint Benedictus voor gelovigen:

Lieve Sint Benedictus, ik dank God dat Hij u vervuld heeft met zijn genade om Hem boven alles lief te hebben en een kloosterregel in te stellen die zoveel van zijn kinderen heeft geholpen om een vol en heilig leven te leiden. Door het kruis van Jezus Christus vraag ik u voorbede te doen opdat God mij, mijn geliefden, mijn huis, mijn goederen, mijn bezittingen en mijn werkplek beschermt, vandaag en altijd door uw heilige zegen, zodat we nooit gescheiden worden van Jezus, Maria en het gezelschap van alle zaligen. Mogen we door uw voorspraak verlost worden van verleiding, geestelijke onderdrukking, lichamelijke kwalen en ziekte. Bescherm ons tegen drugs- en alcoholmisbruik, onzuiverheid en immoraliteit, verwerpelijke metgezellen en negatieve houdingen. In Jezus’ naam bidden we. Amen. 🙏🧙‍♂️

B. MEDAILLE VAN DE HEILIGE BENEDICTUS IN DE WINKEL VAN CHRISTELIJKE SIERADEN

Nu ken je de betekenis van de heilige medaille van Sint-Benedictus. In feite is de religieuze medaille van Sint-Benedictus van Nursia een zeldzaam en heilig religieus object geworden sinds de beginjaren van zijn creatie. Veel christenen dragen het kruisbeeld in combinatie met de medaille van Sint-Benedictus of de eenvoudige medaille van Sint-Benedictus. Het zijn allebei heilige symbolen van het christendom.

Draag jij een hanger? Ken je iemand die dat doet? Vandaag vertellen we je de betekenis van dit prachtige sieraad.

Ontdek onze christelijke armbanden

 

Christelijke Armband

Herenleren band met kruis

34,90 

Christelijke Armband

Fijne Christelijke Kruis Armband

(5 klantbeoordelingen)
42,90 
(7 klantbeoordelingen)
34,90 
(14 klantbeoordelingen)
24,90 

Christelijke Armband

Christian draad armband

(4 klantbeoordelingen)
29,90 

Christelijke Armband

Solitaire Christelijke armband

37,90 

Christelijke Armband

Christelijke dubbele enkelband

47,80 

Christelijke Armband

Zwarte Onyx Christelijke Armband

(1 klantbeoordeling)
39,90 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *